severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Pokopali so Saša Hribarja: pogreb vodil župnik Martin Golob, poglejte, kdo se je prišel poslovit od pokojnika (FOTO)

Deli na:
Pokopali so Saša Hribarja: pogreb vodil župnik Martin Golob, poglejte, kdo se je prišel poslovit od pokojnika (FOTO)

V Grosupljem so se poslovili od Saša Hribarja - Foto: M24/Sašo Švigelj

V Grosupljem so na pokopališču Resje danes poslovili od priljubljenega radijskega voditelja Saša Hribarja. Oče Radia Ga Ga je pred dobrim tednom dni nenadoma umrl zaradi infarkta.

Pred pogrebom so se lahko v mrliški vežici grosupeljskega pokopališča od enega najbolj znanih glasov slovenskega radia poslovili še njegovi znanci, sodelavci in številni oboževalci. Tako so se pred samim pogrebom Hribarju poklonili sedanji in bivši ustvarjalci kultnega Radia Ga Ga, ki so s pokojnikom sodelovali leta ali celo desetletja.

Tilen Artač, Jure Godler, Marjan Šarec, Jasna Kuljaj, Valentina Plaskan, Aleksander Pozvek in drugi spominjali sodelavca, prijatelja in mentorja, ki se mu lahko mnogi med njimi tudi zahvalijo za kariero.

Foto: M24/Sašo Švigelj - V Grosupljem so se poslovili od Saša Hribarja

Tudi zato so za danes posneli posebno oddajo Radia Ga Ga, prvič v 33 letih brez njenega očeta in zelo drugačno, kot so je bili vajeni poslušalci: namesto imitacij, norčij in šal polno čustvenih spominov in anekdot o pokojniku. Oddaja, ki jo je Hribar ustvarjal več kot tri desetletja, je bila njegov zaščitni znak in njena prihodnost je po slovesu glavne gonilne sile vprašljiva.

Foto: M24/Sašo Švigelj - V Grosupljem so se poslovili od Saša Hribarja - pogreb je vodil župnik Martin Golob.

Sam pogreb je potekal v ožjem družinskem krogu, Hribarja pa je k večnemu počitku na Resjem, kjer je pokopanih več njegovih svojcev, pospremil znani grosupeljski župnik Martin Golob.

Njegovo sodelovanje na pogrebu je marsikoga presenetilo, saj Hribar ni ne slovel ne deloval kot posebej veren človek, nekaj kritik je letelo tudi na župnika Goloba, češ da Sašo Hribar ni bil ravno naklonjen Cerkvi. A želja svojcev je bila pogreb z župnikom in Golob je bil, razumljivo, večji človek od zamerljivcev na družbenih omrežjih.