dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

ščurki vlaga Odkrito.si

Mafijci napadli restavracijo - s ščurki

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

Slovenija

Pohotnemu diktatorju Titu dostavljali slovenske lepotice

Deli na:
Pohotnemu diktatorju Titu dostavljali slovenske lepotice

Josip Broz Tito in Jovanka Broz - Foto: Profimedia

O tem, da je bil Josip Broz Tito, nekdanji dosmrtni predsednik Jugoslavije, nepopravljivi ženskar, ni nobenega dvoma. Da jih je znal očarati, so v svojih izjavah povedale številne znane Slovenke, ki jim je bilo dano srečanje z njim na najelitnejših krajih po državi, od Bleda, Brda, Vile Bellevue v Ljubljani in Brionov na Hrvaškem.

Vesele urice z izbranimi lepoticami je Tito lahko užival tudi v skrivnih kotičkih po Sloveniji. Kdo vse od izbranih mladih dam se mu je pridružil? Ali so bile med njimi znane pevke, igralke, manekenke?

Govorice o zabavah Tita z mladimi dekleti, med njimi so bile običajno manekenke, je slišal tudi Zmago Jelinčič plemeniti, ki je bil v mladih letih osem let zaposlen kot baletnik v ljubljanski Operi. O tem je spregovoril za Reporter.

Da so nekatera dekleta po koncu modne revije in zakuske odpeljali v skrite kotičke, kot je povedal Jelinčič, je potrdil tudi Roman Leljak, raziskovalec povojne zgodovine in dober poznavalec delovanja tedanje Službe državne varnosti (SDV).

V pogovoru za Reporter je Leljak dejal, da je bilo v Ljubljani takrat in kasneje več tajnih stanovanj, kamor so za Tita pripeljali kakšno dekle za zabavo. Razkrivamo lokacije tajnih Titovih zabav.Stane Jerko, modni fotograf, ki je odkril številne znane slovenske manekenke, med njimi prvo damo Melanio Trump in Nino Gazibara ni bil vabljen na modne revije zaprtega tipa, je od manekenk izvedel, kako se je Tito na njih obnašal.

Kaj je o Titovi neuslišani prošnji Jovanki povedal priznani modni koreograf Rok Lassan?

Kdo je bila Titova zadnja srčna izbranka in kako sta se srečali z njim spominjali zdaj že pokojni pevki Majda Sepe in Marjana Deržaj. Kaj si je o velikem diktatorju mislila pevka Avsenikov Jožica Svete?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...