Primož Forte in Tina Gunzek Dobra karma

Spoznajte življenjsko ljubezen Gušta iz Ene ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 27. novembra

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

potrč marko Svet24.si

Bodo Marka Potrča zaradi objav tožili celo v ...

Logar-1 Necenzurirano

Državnega denarja za podjetja ni, za projekt ...

madonna Odkrito.si

Počivaj v miru, Madonna ...

Rocio Oliva Odkrito.si

Maradonini partnerki niso dovolili, da bi se ...

Slovenija

Pogojna zaporna kazen za gostinca Štormana in njegovo hčerko

Deli na:
Pogojna zaporna kazen za gostinca Štormana in njegovo hčerko

Zvone Štorman s hčerko Elizabeto na zatožni klopi. - Foto: sta

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Alenka Jazbinšek Žgank je danes celjskega gostinca Zvoneta Štormana in njegovo hči Elizabeto za domnevni poskus goljufije upnikov obsodila na pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo dveh let. Državna tožilka Katja Kunej je za oba zahtevala po leto dni zapora, obramba pa je predlagala oprostitev.

Kot je pojasnila Jazbinšek Žgankova, se je za pogojno kazen odločila, ker je šlo za poskus goljufije, zato upniki niso utrpeli škode.

Kunejeva pa je dejala, da bo sodbo preučila in se potem odločila, ali se bo nanjo pritožila.

Tožilka je Štormanu in njegovi hčeri očitala, da sta skušala zlorabiti institut zemljiškega dolga in tako oškodovati upnike. Štorman naj bi na svojih nepremičninah vpisal zemljiški dolg, ko ga je NKBM Leasing že pozval k plačilu obveznosti, njegova hči pa je na podlagi tega zemljiškega dolga prijavila fiktivno terjatev v višini 360.000 evrov. Če bi manever uspel, bi bili upniki po navedbah iz obtožnice oškodovani za vsaj 155.000 evrov, kolikor so bile vredne te nepremičnine.

Štormanov gostinski imperij se je zrušil januarja 2014. V njegovem osebnem stečaju je bilo ugotovljenih za skoraj 6,6 milijona evrov terjatev. Nepoplačanih je ostalo 5,8 milijona evrov terjatev, postopek pa je bil novembra lani pravnomočno zaključen.

Kriminalisti so Štormana pred dvema letoma kazensko ovadili tudi zaradi kršitve delovnopravne zakonodaje. 150 nekdanjih svojih zaposlenih naj bi namreč oškodoval za več kot dva milijona evrov.

Loading...