Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Znani gostinec Zvone Štorman čaka na izrek sodbe

Deli na:
Znani gostinec Zvone Štorman čaka na izrek sodbe

Takole je Zvone Štorman še leta 2006 prejel priznanje naj Celjan, za tem pa je njegov imperij strmoglavil. - Foto: Mediaspeed

Na celjskem okrožnem sodišču se je včeraj z zaključnimi besedami končalo sojenje celjskemu gostincu Zvonetu Štormanu in njegovi hčeri Elizabeti za domnevni poskus goljufije upnikov. Izrek sodbe bo v četrtek ob 10. uri. Državna tožilka Katja Kunej je za oba zahtevala po leto dni zapora, medtem ko je obramba predlagala oprostitev.

Za poskus goljufije v sostorilstvu je zagrožena kazen do pet let zapora. Obtožena se med sojenjem, ki se je začelo februarja, nista zagovarjala. V sklepni besedi pa je Štorman dejal, da veliko tega, kar je bilo na sojenju, ne razume, zato bi potreboval čas, da bi to razumel.

Obtožnica očita Štormanu in njegovi hčeri, da sta skušala zlorabiti institut zemljiškega dolga in tako oškodovati upnike. Štorman naj bi na svojih nepremičninah vpisal zemljiški dolg, ko ga je NKBM Leasing že pozval k plačilu obveznosti, njegova hči pa je na podlagi tega zemljiškega dolga prijavila fiktivno terjatev v višini 360.000 evrov. Če bi manever uspel, bi bili upniki po navedbah iz obtožnice oškodovani za vsaj 155.000 evrov, kolikor so bile vredne te nepremičnine.

Štormanov gostinski imperij se je zrušil januarja 2014. V njegovem osebnem stečaju je bilo ugotovljenih za skoraj 6,6 milijona evrov terjatev. Nepoplačanih je ostalo 5,8 milijona evrov terjatev, postopek pa je bil novembra lani pravnomočno zaključen.

Kriminalisti so Štormana pred dvema letoma kazensko ovadili tudi zaradi kršitve delovnopravne zakonodaje. 150 nekdanjih svojih zaposlenih naj bi namreč oškodoval za več kot dva milijona evrov.