danny Dobra karma

Vedeževalec razkriva: to vas čaka do konca leta ...

profimedia-0573381735 Svet24.si

Se je David Beckham čez noč tako postaral?

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Ekskluzivno razkrivamo! Zakaj Jože Damijan že ...

stavka, medicinske sestre1 Svet24.si

Zaradi zamrznitve minimalne plače priprave na ...

Dodeljevanje-globe_Vir-Facebook-Gašper-Bizjak Necenzurirano

Lovili sprehajalce z rogljički, v domove ...

Špela Grošelj 2 Odkrito.si

Špela z novo pesmijo "posilila" minljivčke

Cennet Solze v raju Njena.si

Solze v raju: To je moški, ki ga zasebno ljubi ...

Slovenija

Znani gostinec Zvone Štorman čaka na izrek sodbe

Deli na:
Znani gostinec Zvone Štorman čaka na izrek sodbe

Takole je Zvone Štorman še leta 2006 prejel priznanje naj Celjan, za tem pa je njegov imperij strmoglavil. - Foto: Mediaspeed

Na celjskem okrožnem sodišču se je včeraj z zaključnimi besedami končalo sojenje celjskemu gostincu Zvonetu Štormanu in njegovi hčeri Elizabeti za domnevni poskus goljufije upnikov. Izrek sodbe bo v četrtek ob 10. uri. Državna tožilka Katja Kunej je za oba zahtevala po leto dni zapora, medtem ko je obramba predlagala oprostitev.

Za poskus goljufije v sostorilstvu je zagrožena kazen do pet let zapora. Obtožena se med sojenjem, ki se je začelo februarja, nista zagovarjala. V sklepni besedi pa je Štorman dejal, da veliko tega, kar je bilo na sojenju, ne razume, zato bi potreboval čas, da bi to razumel.

Obtožnica očita Štormanu in njegovi hčeri, da sta skušala zlorabiti institut zemljiškega dolga in tako oškodovati upnike. Štorman naj bi na svojih nepremičninah vpisal zemljiški dolg, ko ga je NKBM Leasing že pozval k plačilu obveznosti, njegova hči pa je na podlagi tega zemljiškega dolga prijavila fiktivno terjatev v višini 360.000 evrov. Če bi manever uspel, bi bili upniki po navedbah iz obtožnice oškodovani za vsaj 155.000 evrov, kolikor so bile vredne te nepremičnine.

Štormanov gostinski imperij se je zrušil januarja 2014. V njegovem osebnem stečaju je bilo ugotovljenih za skoraj 6,6 milijona evrov terjatev. Nepoplačanih je ostalo 5,8 milijona evrov terjatev, postopek pa je bil novembra lani pravnomočno zaključen.

Kriminalisti so Štormana pred dvema letoma kazensko ovadili tudi zaradi kršitve delovnopravne zakonodaje. 150 nekdanjih svojih zaposlenih naj bi namreč oškodoval za več kot dva milijona evrov.

Loading...