Revija Reporter
Slovenija

Podcast: Kako so iz TV Slovenija naredili Noro24TV (VIDEO)

Reporter
43 12.921

21. apr. 2023 14:27 Osveženo: 15:03 / 21. 4. 2023

Deli na:

Bomo imeli nacionalno televizijo, ki jo bodo enkrat obvladovali levi, drugič pa desni, je urednik Reporterja Silvester Šurla v novi epizodi Reporter podcasta izpostavil temeljni problem RTV Slovenija, ki se je skušajo polastiti vse politične opcije.

Šurla in sogovornica Katarina Keček v podcastu pravita, da želita normalno javno televizijo po zgledu ZDF ali BBC, ne pa kopije Janševe Nova24TV.

Televizija Slovenija je sramota že nekaj časa, v zadnjih letih pa je vse še eskaliralo, ugotavlja Šurla in se ob tem sprašuje, ali je končni cilj demontaža nacionalne televizije.

Včasih so od novinarjev na televiziji zahtevali izkušnje, zdaj pa gledam, kakšni analfabeti prihajajo na televizijo, je zgrožena Kečkova. Izpostavi novega voditelja Panorame, ki so ga pripeljali iz resničnostnega šova, za katerega pravi, da nima televizijske izobrazbe.

APPLE PODCASTS

SPOTIFY

GOOGLE

YOUTUBE

Razvpita Panorama, velika polomija aktualnega vodstva RTV, je po oceni Kečkove postala nekakšen poligon za uvajanje novih mladih novinarjev. »Tam lahko delajo napake, govorijo neumnosti, važno je da so lepi,« pravi.

Spregovorita tudi o usodi legendarne televizijke Miše Molk, ki so jo poskušali prisiliti v vodenje trač oddaje, a ta na tako ponižanje ni pristala in se je morala posloviti. Novo vodstvo se je hotelo Molkove znebiti, ker ni pristala na njihove standarde poročanja, izpostavi Kečkova.