zaupanje 3 Dobra karma

Mikročipi, kode in pečati so nas zasužnjili - ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Počivalška po celodnevnem pridržanju odpeljali še na zaslišanje; želi si preiskave "brez očitne politične motivacije"

Deli na:
Počivalška po celodnevnem pridržanju odpeljali še na zaslišanje; želi si preiskave "brez očitne politične motivacije"

Zdravko Počivalšek - Foto: Bobo

Hišna preiskava pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku je zaključena, tudi pridržan ni več. Kot so zapisali na njegovem Facebook profilu, je minister "v preiskavi polno sodeloval". Dodali so, da si, kot je že dejal, želi, da bi se nabava opreme preiskala hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije.

V objavljenem sporočilu so navedli še, da bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo za vsa pojasnila pristojnim organom na voljo tudi v prihodnje.

"Cilj ministra je bil vseskozi izključno zagotoviti dovolj zaščitne opreme, ki jo je Slovenija v epidemičnih razmerah nujno potrebovala," še navaja objavljeno sporočilo.

Preiskovalci so ob usmerjanju specializiranega državnega tožilstva od jutranjih ur na več lokacijah opravljali preiskave stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozil, kjer so iskali dokaze za potrditev suma storitve kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost in javna sredstva, ki se nanašajo na sume nepravilnosti pri naročilu in dobavi zaščitne in medicinske opreme, potrebne v epidemiji novega koronavirusa.


Kot je zjutraj poročal portal Necenzurirano.si, naj bi preiskovali posel s podjetjem Geneplanet, ki je dobilo osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev.

Preiskave so potekale tudi na domu ministra Počivalška in na ministrstvu za gospodarstvo. Po končanih hišnih preiskavah so Počivalška, ki naj bi bil med preiskovanci in je bil v tem času pridržan, odpeljali še na sedež NPU. Po poročanju medijev pa so ministra pozno zvečer vendarle izpustili na prostost, odšel pa je brez komentarja.

Med osumljenimi naj bi bila po navedbah portala poleg Počivalška še Andreja Potočnik, članica Počivalškove projektne skupine in nekdanja poslanka SMC, ki je operativno sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme.

Zaradi preiskav je včeraj odstopil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je v obrazložitvi svojega odstopa med drugim poudaril, da sam za preiskave ni vedel, da pa jih sicer vidi kot "politično motivirane".

Loading...