Revija Reporter
Slovenija

Po sledeh govoric: poslanec SDS Andrej Hoivik bi se rad pridružil Anžetu Logarju, ta pa naj bi ga »zašpecal« Janši

Igor Kršinar
1 5.824

19. apr. 2023 10:27 Osveženo: 10:33 / 19. 4. 2023

Deli na:

Andrei Hoivik, poslanec SDS

Marko Vavpotič/M24

Po parlamentarnih hodnikih se govori, da se je najmlajši poslanec SDS Andrej Hoivik pripravljen pridružiti Anžetu Logarju v njegovih načrtih. Ne glede na to, kaj bo Logar storil, naj bi mu bil pripravljen stati ob strani.

Ko naj bi Hoivik to Logarju sporočil, naj bi ta na njegovo presenečenje o tem obvestil predsednika SDS Janeza Janšo, ki naj bi to dojel kot neke vrste izdajo, zato naj bi bil Hoivik zdaj v njegovi nemilosti.

Če bo Logar ustanovil svojo stranko, jo bo z Janševim soglasjem, je večkrat slišati. Tudi to, kdo bi se mu lahko pridružil, bi bilo dogovorjeno z Janšo. Seveda, če bo na koncu Logar sploh ustanovil svojo stranko in z njo nabiral volivce, ki jih Janša ne more doseči. Možno je namreč, da so napovedi o Logarjevi stranki samo slepilni manever, s katerim skuša Janša preverjati zvestobo svojih članov.

Včeraj smo poslanca Hoivika zmotili med njegovim obiskom v Izraelu. Govorice, da naj bi izrazil pripravljenost za pridružitev Anžetu Logarju, ki naj bi o tem obvestil predsednika Janšo, je zavrnil: »Z g. Logarjem o njegovih načrtih nisem govoril. Vse, kar se midva pogovarjava, je v okviru PS SDS.«

Hoivik je sicer najmlajši poslanec SDS. Rodil se je leta 1993, doma je v Škofji Loki, diplomiral je iz kemije in je pred vstopom v politiko delal kot razvojnik. Njegova mama Aleksandra Hoivik je bila poslanka Zelenih v času od leta 1990 do 1992.

V SDS se je včlanil šele leta 2018, v času prejšnje vlade je bil najprej svetovalec v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, nato pa vodja kabineta ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča. Lani je bil izvoljen za poslanca v okraju Škofja Loka 1, kjer je pred tem kandidiral Marko Pogačnik.

Včeraj smo ga zmotili med njegovim obiskom v Izraelu. Govorice, da naj bi izrazil pripravljenost za pridružitev Anžetu Logarju, ki naj bi o tem obvestil predsednika Janšo, je zavrnil: »Z g. Logarjem o njegovih načrtih nisem govoril. Vse, kar se midva pogovarjava, je v okviru PS SDS.«