severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Politični načrti Anžeta Logarja: prevzem SDS, nova stranka ali pridružitev NSI

Deli na:
Politični načrti Anžeta Logarja: prevzem SDS, nova stranka ali pridružitev NSI

Anže Logar s sopotniki iz Platforme Sodelovanja - Foto: Primož Lavre

Predsednik Platforme sodelovanja Anže Logar je pripravljen prevzeti SDS na kongresu prihodnje leto, vendar pod pogojem široke podpore in v skladu z dogovorom s prvakom Janezom Janšo. Ta ga je sicer izobčil iz organov stranke in poslal v zadnjo klop poslanske skupine.

Kakšne so v resnici Logarjeve možnosti za prevzem SDS oziroma ustanovitev svoje stranke in izvolitve za predsednika vlade? Ali je njegov spor z Janšo v resnici le dobro zrežirana predstava za javnost?

Poslanec Anže Logar se je skupaj s kolegico Evo Irgl in kolegom Dejanom Kalohom znašel v »oslovski klopi« svoje poslanske skupine SDS, vsem trem so odvzeli članstvo v parlamentarnih delovnih telesih, ne vabijo jih več na seje poslanske skupine in organov stranke ter k podpisovanju zahtev za seje državnega zbora, prav tako so jim onemogočili dostop do strankine elektronske pošte.


Kljub temu ostaja član tako stranke kot poslanske skupine, saj, kot je razkril v tokratnem intervjuju za Reporter, čaka na kongres SDS prihodnje leto, na katerem se je pripravljen potegovati za predsednika. Logar pričakuje, da bo prišlo v stranki do razprave o prihodnosti, na podlagi katere ga bo prvak Janez Janša sam podprl in se mu umaknil.

Pišemo, da naj bi Janša na posvetu SDS v Destrniku novembra 2022 Logarju že ponujal stranko. Pred kratkim pa naj bi nasprotoval njegovi izključitvi iz stranke, kar naj bi predlagal Jože Tanko.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24