Revija Reporter
Slovenija

Po poteh Zorana Jankovića: ljubljanski župan se medijem hvali, da »Zoran dela«

Ivan Puc
37 3.684

10. apr. 2023 19:00

Deli na:

Župan Ljubljane Zoran Janković na gradbišču Športnega centra Ilirija

Primož Lavre

Kot pravi že od leta 2006 prvi mož Ljubljane, je sam prišel na zamisel, da prejšnji torek novinarje z avtobusom popelje po lokacijah osmih projektov, ki bodo še ta mesec ali najpozneje do konca leta realizirani.

Kaj nam je odvrnil Zoran Janković, ko smo ga vprašali, ali ima morda kakšen nasvet za vlado, ki s svojim projekti oziroma reformi okleva?



Popotovanje od Petkovškovega nabrežja do kanala C0, če parafraziramo Levstika, se je pričelo pri Žitnem mostu na lokaciji finalnih del prenove Petkovškovega nabrežja ob Ljubljanici. Preverili smo, ali po poseku starih lip novozasajene že poganjajo?

Kakšna bo večnamenska dvorana v Centru Rog, kakršne ni nikjer v Ljubljani?

Zakaj se na kopališču Ilirija že gradi nov pokrit olimpijski bazen, na lokaciji nekdanjega bazena v Vevčah pa kljub gradbenemu dovoljenju stvari stojijo? Zakaj Janković lahko garantira, da bo pogodba za gradnjo kopališče sklenjena pri 16 milijonih evrov?

Res posel pri ljubljanskem županu dobi tisti, da najnižjo ceno?
 
Najbolj »črn« ljubljanski mestni predel, Rakova jelša, kjer je bilo nekaj več kot 500 na črno zgrajenih hiš spreminja barvo – izgublja to stigmo in postaja opečnat. Ima naselje najemnih stanovanj Rakova jelša II že novo stigmo?

Na katero cesto so zabili 8800 betonskih in 9000 lesenih pilotov?

Kakšni so razlogi, da tehnični direktor Energetike Ljubljana dr. Marko Agrež napoveduje slovo premoga iz Ljubljene do leta 2030?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24