stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

Marjan Pintar Svet24.si

Državni sekretar Pintar o novem felerju v ...

počivalšek Necenzurirano

Sodišče zamrznilo Geneplanetovo premoženje

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Angela in Angelo sta letos na sanremskem odru požela neverjeten uspeh, ki se nadaljuje celo na TikTo Odkrito.si

Obubožani Ricchi e poveri - 1000€ pokojnine?!

modric busquets Ekipa24.si

Nepričakovano! 'Odpisani' Modrić vendarle ostaja...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na izhodnih vratih: to so funkcionarji, ki bi jih Golob lahko zamenjal že v kratkem

Deli na:
Na izhodnih vratih: to so funkcionarji, ki bi jih Golob lahko zamenjal že v kratkem

Premier Robert Golob - Foto: S.R. / M24

Premier Golob je po propadu »leta 2023 kot leta reform« naredil novo strategijo, po kateri bodo napovedali le tisto, kar se ima zgoditi.

Nazadnje je obljubil, da bo zelo kmalu imenoval nove tri ministre namesto ministrice za javno upravo, ministrice za kmetijstvo in ministra za naravne vire in prostor. Če tega ne bo napravil ta teden, bo to že pozno.

Nenavadno je že to, da so se Golobovi v teh dneh ukvarjali z imenovanjem državnih sekretarjev na teh ministrstvih, ne da bi vedeli za imena ministrov. Minister je namreč tisti, ki izbere svoje sodelavce in namestnike.

Zamenjala se je četrtina ministrske ekipe, odstavljeni, a ne še vsi zamenjani so iz njegovih vrst, koalicijskih partnerjev pa Golob ne obvešča pred javnostjo, da je v svoje ministre izgubil zaupanje. Ugotovil je celo, da bi lahko lažje vladal in vodil obnovo po poplavah z manj resorji. Golobu ob tem ni kaj dosti mar ekipa sekretarjev v kabinetu.

Dokler je kazalo dobro, to pa je bilo do zloma reform, so vztrajali, zdaj pa poteka sicer ne tako hipen trend osipa. Odšli so zaradi upokojitve in nesoglasij Anton Grizold, Boštjan Šefic je postal vladni koordinator obnove po poplavah,  Andrej Benedejčič pa bo veleposlanik pri Natu.

Tudi odhod Melite Župevc, nekdanje poslanke Pozitivne Slovenije, postavljene za strateško komuniciranje, ne bi bil presenečenje, saj je strateško komuniciranje ena od najšibkejših točk vladnega predsednika.

Tako ali drugače naj bi bili na izhodnih vratih kabineta Maša Kociper, ki skrbi za odnose z državnim zborom, po poplavah pa so jo »posodili« ministrstvu z naravne vire in prostor. Vprašljiv naj bi bilo tudi položaj nekdanje direktorice Muzeja novejše zgodovine Kaje Širok, ki v premierjevem kabinetu skrbi za kulturo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24