Revija Reporter
Slovenija

Plohe ali nevihte možne tudi ponoči, jutri spet vroč dan z neurji

STA

11. avg. 2020 16:01 Osveženo: 16:06 / 11. 8. 2020

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Plohe ali nevihte bodo možne tudi ponoči. Zjutraj bo ponekod v vzhodnih krajih prehodno možen rahel dež. Drugod se bo jasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo večinoma sončno, tudi v vzhodnih krajih se bo dopoldne delno razjasnilo. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo deloma sončno. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. Neizrazita višinska dolina hladnega zraka se pomika čez vzhodno in deloma srednjo Evropo proti jugovzhodu. Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje topel in precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sredo bo večinoma sončno, le v krajih vzhodno od nas bo zjutraj bolj oblačno s kakšno dežno kapljo. Ob Jadranu bo suho, drugod bodo popoldne in zvečer nastale krajevne plohe in nevihte.