favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mrzla noč prinaša poledico in žled, v zahodni in osrednji Sloveniji pa še 15 do 25 centimetrov snega

Deli na:
Mrzla noč prinaša poledico in žled, v zahodni in osrednji Sloveniji pa še 15 do 25 centimetrov snega

Foto: Bobo

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bo ponoči ponekod na prehodu med Primorsko in Notranjsko možen pojav poledice in žledu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo ponoči zapadlo še 15 do 25 centimetrov snega. Burja bo gradila snežne zamete, je zapisano na spletni strani agencije.

Uprava za zaščito in reševanje RS obenem opozarja na možnost poledice tudi v Pomurju.

Po podatkih agencije za okolje bo ponoči oblačno, sneženje v notranjosti se bo nekoliko okrepilo, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Do jutra bodo padavine oslabele in zjutraj v zahodni polovici Slovenije že ponehale. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli štiri stopinje Celzija, je zapisano na spletni strani agencije za okolje.

Na prometno-informacijskem centru pa opozarjajo, da so zaradi zimskih razmer na cestah posipne in plužne skupine, potovalni časi pa daljši. Voznikom zato svetujejo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno in samo z ustrezno zimsko opremo.

V četrtek pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Pomurju prehajal v rahel dež. Šibka burja bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa od pet do osem stopinj Celzija.

V petek pa bo na vzhodu delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo.