pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Plaz odnesel obzidje na Ptujskem gradu

Deli na:
Plaz odnesel obzidje na Ptujskem gradu

Foto: Bobo

Na jugozahodnem pobočju Ptujskega gradu se je včeraj popoldne sprožil zemeljski plaz, ki je odtrgal okoli 25 metrov grajskega dvorišča z zidom. Kot so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje, so si plaz ogledali pripadniki civilne zaščite in ptujski župan Miran Senčar. Da se je odlomil del opornega zidu, je župan sporočil tudi preko Facebook profila.

Kot so še dodali na Upravi za zaščito in reševanje, sta zaradi dogodka trenutno zaprti dve poti na grad, o nadaljnjih aktivnostih pri sanaciji plazu pa se bodo pristojne službe dogovorile danes.

Župan Senčar je o po njegovem zaskrbljujoči nesreči na znamenitem gradu nad najstarejšim slovenskim mestom zapisal, da pričakuje čim prejšnje ukrepanje države, ki se v številnih primerih ne izkazuje kot dober in skrben gospodar kulturnih spomenikov.

Vršilec dolžnosti direktorja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož Andrej Brence je za Večer dejal, da so se razpoke že dolgo pojavljale na južnem grajskem obzidju, a da bi se to lahko porušilo, niso pričakovali. "Že jutri začnemo s sanacijo, razmere si je ogledal strokovnjak za geofiziko, zaprli smo pešpoti, ki vodijo iz mesta na grad," je za spletni Večer dejal Brence.