severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Slovenija

Planet TV je zdaj v stoodstotni lasti Telekoma

Deli na:
Planet TV je zdaj v stoodstotni lasti Telekoma

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Potem ko je Telekom Slovenije izpolnil odločitev arbitražnega sodišča v Švici, povezanega s sporom glede Antenne TV SL, je postal edini lastnik družbe Planet TV. Telekom je hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža družbo preimenoval iz Antenna TV SL v Planet TV ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Planet TV zdaj vodi Rolando Žel.

Arbitražno sodišče v Švici je konec oktobra ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL in tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi naložilo plačilo kupnine v višini 17,595 milijona evrov skupaj z zamudnimi obrestmi in plačilom stroškov postopka.

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma, so odločitev sodišča izpolnili, s čimer je bil v začetku novembra v poslovni in sodni register vpisan prenos 34-odstotnega poslovnega deleža družbe Antenna Slovenia B.V. v družbi Antenna TV SL na družbo Telekom Slovenije. S tem je Telekom Slovenije postal edini družbenik Antenna TV SL.

Hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža je Telekom Slovenije podjetje preimenoval v Planet TV, sprejel nov akt o ustanovitvi družbe ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Slednji je mandat potekel 30. novembra, s 1. decembrom pa je vodenje družbe prevzel Rolando Žel.

loading...
Loading...