energije Dobra karma

Kipele bodo jeza, nežnost, strasti in vse vmes

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Planet TV je zdaj v stoodstotni lasti Telekoma

Deli na:
Planet TV je zdaj v stoodstotni lasti Telekoma

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Potem ko je Telekom Slovenije izpolnil odločitev arbitražnega sodišča v Švici, povezanega s sporom glede Antenne TV SL, je postal edini lastnik družbe Planet TV. Telekom je hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža družbo preimenoval iz Antenna TV SL v Planet TV ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Planet TV zdaj vodi Rolando Žel.

Arbitražno sodišče v Švici je konec oktobra ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL in tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi naložilo plačilo kupnine v višini 17,595 milijona evrov skupaj z zamudnimi obrestmi in plačilom stroškov postopka.

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma, so odločitev sodišča izpolnili, s čimer je bil v začetku novembra v poslovni in sodni register vpisan prenos 34-odstotnega poslovnega deleža družbe Antenna Slovenia B.V. v družbi Antenna TV SL na družbo Telekom Slovenije. S tem je Telekom Slovenije postal edini družbenik Antenna TV SL.

Hkrati z vpisom prenosa poslovnega deleža je Telekom Slovenije podjetje preimenoval v Planet TV, sprejel nov akt o ustanovitvi družbe ter odpoklical direktorico Petro Šušteršič. Slednji je mandat potekel 30. novembra, s 1. decembrom pa je vodenje družbe prevzel Rolando Žel.

Loading...