uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Slovenija

Pivčeva bo preverjala zvestobo poslancev DeSUS

Deli na:
Pivčeva bo preverjala zvestobo poslancev DeSUS

Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Nova predsednica DeSUS Aleksandra Pivec se bo danes prvič sestala s poslansko skupino, kjer želi doseči večjo enotnost in govoriti tudi s poslancem Robertom Polnarjem. Danes bo sicer zasedala večina poslanskih skupin, med drugim je pričakovati pogovore o dopolnilih in podpori predlogu zakona za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Še danes je mogoče vložiti dopolnila k zakonu za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, o katerem bo DZ odločal prihodnji teden. V LMŠ podpirajo predloge dopolnil Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, med drugim za zvišanje prispevka na 31,1 evra, zato je tudi pričakovati vložitev dopolnila za zvišanje prispevka.

A za zdaj ni znano, kolikšen znesek bo in kdo bo vložil to in morebitna druga dopolnila. Prav tako še ni znana podpora koalicije predlogu za zvišanje prispevka. Zlasti v SMC in SAB poudarjajo, da bo pomembno mnenje ministrstva za zdravje oz. tudi ministrstva za finance. A na ministrstvu za zdravje dopolnil za zdaj ne komentirajo. Pričakovati je, da se bodo danes o tem pogovarjali tudi koalicijski partnerji.


Znano je že, da predloga zakona v takšni obliki ne podpira DeSUS, ki pa je v soboto dobila novo vodstvo. Aleksandra Pivec, ki je na kongresu premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, bo danes opravila prvi pogovor s poslansko skupino.

Kot je napovedala po ponedeljkovem pogovoru s premierjem Marjanom Šarcem, želi govoriti tudi s poslancem Polnarjem ter preveriti, ali lahko postane zanesljiv in konstruktivni partner poslanske skupine. Doslej je namreč pri pomembnejših odločanjih že glasoval drugače kot drugi poslanci DeSUS ter napovedal, da bo tako tudi v prihodnje.

Pivčeva je sicer v ponedeljek dejala, da po njenem prevzemu vodenja DeSUS situacija ostaja precej nespremenjena in DeSUS ostaja stabilen partner v vladni koaliciji.

loading...
Loading...