duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Slovenija

(EKSKLUZIVNO) Miro Cerar piše Zdravku Počivalšku, da ne želi sodelovati v Janševi koaliciji

Deli na:
(EKSKLUZIVNO) Miro Cerar piše Zdravku Počivalšku, da ne želi sodelovati v Janševi koaliciji

Miro Cerar in Zdravko Počivalšek, prejšnji in sedanji predsednik SMC na zadnjem kongresu - Foto: Bobo

Začenja se spopad v SMC med privrženci in nasprotniki oblikovanja nove koalicije pod vodstvom Janeza Janše. Medtem ko predsednik Zdravko Počivalšek članom piše o dobrih izkušnjah iz petkovih pogovorov s prvakom SDS, pa tej koaliciji ostro nasprotuje prejšnji predsednik Miro Cerar, ki v morebitni novi vladi ne želi sodelovati.

Počivalšek je po srečanju z Janšo članom pisal, da sta si izmenjala mnenja, kako bi lahko najhitreje premostili padec vlade s trdnejšo in politično bolj operativno vlado.

Nato je vodstvu SMC pisal še Cerar, ki sporoča, da v Janševi vladi ne želi sodelovati kot minister, prav tako ga ne zanimajo kakšni drugi politični položaji. V medijih se je omenjal tudi kot možni predsednik državnega zbora, če bi prišlo do nove koalicije z SDS.

"Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja g. Janez Janša. Ob tem seveda podpiram prizadevanja predsednika SMC, ki vodi dialog z vsemi strankami, vendar s ciljem oblikovanja takšne koalicije, ki jo bo vodila oseba, ki v praksi udejanja demokratične vrednote in višjo politično kulturo. V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom g. Janše, v njej ne morem sodelovati," je zapisal Cerar.

Foto: faksimile - Pismo Mira Cerarja vodstvu SMC


V pismu je kritičen tudi do odhajajočega predsednika vlade Marjana Šarca, ki je z odstopom povzročil politično krizo, prav tako pa je pred lanskimi evropskimi volitvami zavrnil vsako predvolilno sodelovanje SMC in SAB z LMŠ, ki ga je Cerar močno podpiral.

"Ker v politiko nisem vstopil, zato da bi se oklepal položajev, pač pa za to, da delam v dobro Slovenije in naših ljudi, sem dokončno sit vseh iger, ki Sloveniji škodijo. Žal mi je državljank in državljanov, ki so dnevno tarča tolikih laži in manipulacij, hkrati pa lahko samo nemočno opazujejo, kako se v političnem prostoru sept uveljavljajo tisti, ki nas ne vodijo v pravo smer."

loading...
Loading...