janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 23. februarja

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Počivalšek in Pivčeva, pazita se...

zdravko-počivalšek Svet24.si

Pokleknili so na koruzo, a pokora še ni prinesla ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

iva Njena.si

Sanjski moški: Ivo bi danes redki prepoznali

Slovenija

(EKSKLUZIVNO) Miro Cerar piše Zdravku Počivalšku, da ne želi sodelovati v Janševi koaliciji

Deli na:
(EKSKLUZIVNO) Miro Cerar piše Zdravku Počivalšku, da ne želi sodelovati v Janševi koaliciji

Miro Cerar in Zdravko Počivalšek, prejšnji in sedanji predsednik SMC na zadnjem kongresu - Foto: Bobo

Začenja se spopad v SMC med privrženci in nasprotniki oblikovanja nove koalicije pod vodstvom Janeza Janše. Medtem ko predsednik Zdravko Počivalšek članom piše o dobrih izkušnjah iz petkovih pogovorov s prvakom SDS, pa tej koaliciji ostro nasprotuje prejšnji predsednik Miro Cerar, ki v morebitni novi vladi ne želi sodelovati.

Počivalšek je po srečanju z Janšo članom pisal, da sta si izmenjala mnenja, kako bi lahko najhitreje premostili padec vlade s trdnejšo in politično bolj operativno vlado.

Nato je vodstvu SMC pisal še Cerar, ki sporoča, da v Janševi vladi ne želi sodelovati kot minister, prav tako ga ne zanimajo kakšni drugi politični položaji. V medijih se je omenjal tudi kot možni predsednik državnega zbora, če bi prišlo do nove koalicije z SDS.

"Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja g. Janez Janša. Ob tem seveda podpiram prizadevanja predsednika SMC, ki vodi dialog z vsemi strankami, vendar s ciljem oblikovanja takšne koalicije, ki jo bo vodila oseba, ki v praksi udejanja demokratične vrednote in višjo politično kulturo. V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom g. Janše, v njej ne morem sodelovati," je zapisal Cerar.

Foto: faksimile - Pismo Mira Cerarja vodstvu SMC


V pismu je kritičen tudi do odhajajočega predsednika vlade Marjana Šarca, ki je z odstopom povzročil politično krizo, prav tako pa je pred lanskimi evropskimi volitvami zavrnil vsako predvolilno sodelovanje SMC in SAB z LMŠ, ki ga je Cerar močno podpiral.

"Ker v politiko nisem vstopil, zato da bi se oklepal položajev, pač pa za to, da delam v dobro Slovenije in naših ljudi, sem dokončno sit vseh iger, ki Sloveniji škodijo. Žal mi je državljank in državljanov, ki so dnevno tarča tolikih laži in manipulacij, hkrati pa lahko samo nemočno opazujejo, kako se v političnem prostoru sept uveljavljajo tisti, ki nas ne vodijo v pravo smer."

loading...
Loading...