Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

(EKSKLUZIVNO) Miro Cerar piše Zdravku Počivalšku, da ne želi sodelovati v Janševi koaliciji

Deli na:
(EKSKLUZIVNO) Miro Cerar piše Zdravku Počivalšku, da ne želi sodelovati v Janševi koaliciji

Miro Cerar in Zdravko Počivalšek, prejšnji in sedanji predsednik SMC na zadnjem kongresu - Foto: Bobo

Začenja se spopad v SMC med privrženci in nasprotniki oblikovanja nove koalicije pod vodstvom Janeza Janše. Medtem ko predsednik Zdravko Počivalšek članom piše o dobrih izkušnjah iz petkovih pogovorov s prvakom SDS, pa tej koaliciji ostro nasprotuje prejšnji predsednik Miro Cerar, ki v morebitni novi vladi ne želi sodelovati.

Počivalšek je po srečanju z Janšo članom pisal, da sta si izmenjala mnenja, kako bi lahko najhitreje premostili padec vlade s trdnejšo in politično bolj operativno vlado.

Nato je vodstvu SMC pisal še Cerar, ki sporoča, da v Janševi vladi ne želi sodelovati kot minister, prav tako ga ne zanimajo kakšni drugi politični položaji. V medijih se je omenjal tudi kot možni predsednik državnega zbora, če bi prišlo do nove koalicije z SDS.

"Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja g. Janez Janša. Ob tem seveda podpiram prizadevanja predsednika SMC, ki vodi dialog z vsemi strankami, vendar s ciljem oblikovanja takšne koalicije, ki jo bo vodila oseba, ki v praksi udejanja demokratične vrednote in višjo politično kulturo. V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom g. Janše, v njej ne morem sodelovati," je zapisal Cerar.

Foto: faksimile - Pismo Mira Cerarja vodstvu SMC


V pismu je kritičen tudi do odhajajočega predsednika vlade Marjana Šarca, ki je z odstopom povzročil politično krizo, prav tako pa je pred lanskimi evropskimi volitvami zavrnil vsako predvolilno sodelovanje SMC in SAB z LMŠ, ki ga je Cerar močno podpiral.

"Ker v politiko nisem vstopil, zato da bi se oklepal položajev, pač pa za to, da delam v dobro Slovenije in naših ljudi, sem dokončno sit vseh iger, ki Sloveniji škodijo. Žal mi je državljank in državljanov, ki so dnevno tarča tolikih laži in manipulacij, hkrati pa lahko samo nemočno opazujejo, kako se v političnem prostoru sept uveljavljajo tisti, ki nas ne vodijo v pravo smer."