benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pisma iz emigracije: Jankovićevi izdajalci in kontrarevolucija

Deli na:
Pisma iz emigracije: Jankovićevi izdajalci in kontrarevolucija

Foto: Bobo

Pred prvo svetovno vojno smo se Slovenci delili na klerikalce in liberalce. Med drugo vojno so se vmešali komunisti in Slovenci smo se delili na osvoboditelje in izdajalce. Po vojni je revolucija Slovence razdelila na delovno ljudstvo in sovražnike naroda. Šestinšestdeset let kasneje je murgelska koalicija Slovence razdelila na hlapce, izdajalce in pozitivce.

Že nekaj časa naokrog razlagam, da smrdi po žveplu! Tega samo predsednik Danilo Tuerk in stric iz ozadja Milan Kučan očitno ne opazita oziroma ne vonjata. Nekaterim, ki so odločno proti Jankoviću in njegovi pozitivni ideologiji, je v teh časih celo težko hoditi po cesti. Najmanj kar je, so zasramovani, da so domobranci, ali pa kar fašisti.

Na sobotnem kongresu je olja na ogenj prilil še sam Janković, ko je tiste poslance, ki niso glasovali zanj, pa bi menda morali, poimenoval izdajalci. In vsi seveda, ki niso za Jankovića, so izdajalci. V Sloveniji je ta hip več kot sedemdeset odstotkov izdajalcev. Pravzaprav velika koalicija izdajalcev.

Poleg tega je Janković na sobotnem kongresu rekel, da ne bo vrgel puške v koruzo, kar pomeni, da se je za vsak primer že oborožil. Ko je njegova ”fužinska frakcija” kot ji pravijo, preko facebooka pozivala zveste pristaše Zorana Jankovića, da naj v drugem krogu volitev predsednika vlade protestirajo pred parlamentom, je spet zasmrdelo po žveplu.

Eni pravijo, da smrad prihaja direkt iz pekla, drugi pa, da je to bliže murgelski koaliciji. Ko se je na facebooko v nekaj urah odvila mala verbalna državljanska vojna, so stran umaknili. Strasti pa so ostale.

Janković in njegova stranka sta bila torej prevarana in izdana. No, pa pojdimo malo tja, kamor je Jankovića že takoj po volitvah pošiljala Ljudmila Novak – v osnovnošolsko računstvo za višje razrede! Janković in murgelska koalicija s Tuerkom v začelju trdijo, da so slovenski državljani za predsednika vlade izvolili Jnakovića.

V resnici je Jankovića izvolilo 18 odstotkov vseh, ki so se volitev udeležili, ker vsi se jih pač niso; ena tretjina je ostala doma. Torej hoče 18 odstotkov tistih, ki so volili, Jankovića za predsednika vlade, ostali pa ne. Razen, če Janković in njegovi ne mislijo, da so zanj glasovali tudi tisti, ki na volitve niso šli.

Sicer pa bi Janković lahko bil predsednik vlade, Janša pa v opoziciji, če bi znal računati in če bi vsaj približno vedel, kaj je to demokracija. Janković bi torej res bil slab predsednik vlade: ne zna angleško, ne ve, kaj je to računalnik in tudi pralnega stroja ne zna prižgati, kot je rekel na sobotnem kongresu in zdaj ni jasno, ali pere denar ali ne.

Zato mu tudi tipi ala Gašpar Gašpar niso mogli pomagati, pa še neke kriminalne zgodbe neodgovorno širijo o njem, čeprav o njih že nekaj let vrabci čivkajo. Med Jankovićevimi podporniki pa mi je najbolj všeč oni, ki sebi pravi pravnik, to je Lojze Ude. Vsakič, ko on podpre Jankovića, njegovi stranki za kakšen odstotek pade popularnost.

Pa lahko ne glede na vse to Janković postane predsednik vlade? Lahko, le da je murgelska koalicija v zaledju s tovarišem Tuerkom malo cincava in razmer ne poimenuje tako kot misli. Namreč, da v Sloveniji niso na delu samo hlapci in izdajalci, ampak celovito gledano, da je na delu kontrarevolucija. Nadalje to pomeni, da gre za zdaj še prikriti državni udar sredinsko-desne koalicije in tistih, ki Jankovića ne marajo. Hlapcem iz Dražgoš so se tako pridružili še izdajalci sobotnega Jankovićevega kongresa. Stvari so resne, ker se je desno-sredinska koalicija pogajala celo med vikendom.

Oprostite, ali bo potemtakem kakšno vojska rekla kot se namiguje?! Res je, da v ustavi nič ne piše, da je Janković tisti, ki nam mora vladati, ampak toliko slabše za ustavo.