palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Piloti Adrie Airways bodo 30. novembra stavkali

Deli na:
Piloti Adrie Airways bodo 30. novembra stavkali

Foto: Bobo

Piloti slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways so za 30. november napovedali stavko, ki bo potekala od 5. do 24. ure. Za ta korak so se odločili zaradi zastoja v pogajanjih za sklenitev nove kolektivne pogodbe, so danes sporočili iz Sindikata prometnih pilotov Slovenije.

Upravni odbor Sindikata prometnih pilotov Slovenije je 4. novembra sprejel sklep o začetku stavke prometnih pilotov v Adrii Airways, napovedal pa jo je danes. Stavka bo potekala v prostorih operativnega centra na sedežu Adrie Airways, so zapisali v sporočilu za javnost. Stavko bo vodil sedemčlanski stavkovni odbor pod vodstvom Fedorja Pop Gligorova.

Za stavko so se odločili zaradi zastoja v pogajanjih za sklenitev nove kolektivne pogodbe o plačah in pogojih dela pilotov v Adrii Airways, potem ko je vodstvo staro pogodbo odpovedalo.

Sindikat zahteva dvig mase za plače pilotov in odpravo kršitev kolektivne pogodbe, ki se v družbi po njihovih navedbah še vedno uporablja, ter odpravo kršitev pravic delavcev, ki izhajajo iz zakonov, kolektivnih pogodb in pogodb o zaposlitvi, so zapisali.

Napovedana stavka zagotovo ni dobra novica za Adrio Airways, ki je v postopku prodaje, novembra pa jo čaka dokapitalizacijska skupščina. Ob tem se postavlja vprašanje, ali bo prevoznika dokapitaliziral morebiten kupec.

Boljša novica za slovenskega prevoznika je sicer prišla konec prejšnjega tedna. V nedeljo so namreč začeli opravljati lete za estonsko letalsko družbo Nordic Aviation Group, ki je nastala ob prenehanju delovanja Estonian Air. Slednjemu je Evropska komisija v soboto naložila povračilo nedovoljene državne pomoči, a so imeli Estonci pripravljeni rezervni scenarij.