Revija Reporter
Slovenija

Pijani 25-letnik z avtom norel po Novem mestu in se nazadnje zaletel v policiste

STA
1 668

4. avg. 2021 6:00

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Opit 25-letni voznik z območja Krškega je včeraj zjutraj brez vozniškega dovoljenja prometni nesreči poškodoval dva policista, ko je čelno trčil v njun službeni avtomobil. Vozilo se je nato odbilo v policista, ki sta bila ob tem huje in lažje poškodovana. Povzročitelj in potnika v njegovem vozilu niso bili poškodovani, so sporočili s policije.

Avtomobil je nato bočno drsel in čelno trčil v policijski avtomobil, pri čemer se je vozilo odbilo v policista. Poškodovancema so policisti in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč, ter pomagali policistu, ki je bil ukleščen pod vozilom.

Po ugotovitvah policije so povzročitelja zaradi cestnoprometnih kršitev obravnavali že 33-krat, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

O nesreči so obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Policisti sicer okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Policija poziva očividce in udeležence prometa, ki so se morali vozniku umikati ali jih je voznik drugače ogrožal, naj o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana. Zaradi suma kaznivega dejanja vodijo predkazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.