profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

Severina Njena.si

Resnica o Severinini majici, ki je razdvojila ...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Petrol z novo upravo

Deli na:

Nadzorni svet Petrola je na današnji seji na predlog mandatarja za sestavo uprave Aleksandra Svetelška imenoval novo upravo družbe. Ob Svetelšku kot predsedniku uprave bodo v upravi še Roman Dobnikar, Mariča Lah, Jani Živko in Rok Vodnik, je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik nadzornikov Tomaž Kuntarič.

Nadzorni svet Petrola je na današnji seji na predlog mandatarja za sestavo uprave Aleksandra Svetelška imenoval novo upravo družbe. Ob Svetelšku kot predsedniku uprave bodo v upravi še Roman Dobnikar, Mariča Lah, Jani Živko in Rok Vodnik, je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik nadzornikov Tomaž Kuntarič.

Živko bo v novi upravi s petletnim mandatom, ki bo naloge prevzela 30. avgusta, odgovoren za področja računovodstvo, finance, informatika in splošne službe, Lahova, ki je že bila članica uprave Petrola v letih od 1997 do 2005, je bila članica uprave družbe Petrol tako bo odgovorna za področji nabava in logistika, Dobnikar bo odgovoren za področji prodaja in marketing, medtem ko bo Vodnik v novi upravi pristojen za področje energetika.

Svetelšek bo odgovoren za kadrovsko področje, investicije in tuje trge, v novi šestčlanski upravi pa še naprej ostaja delavski direktor Bojan Herman.

Na predlog mandatarja za sestavo nove uprave Aleksandra Svetelška in komisije je nadzorni svet sprejel sklep, da se za predsednika uprave družbe Petrol imenuje Aleksandra Svetelška, za člane uprave pa so bili imenovani:
- Jani Živko, MBA, ki bo odgovoren za področja računovodstvo, finance, informatika in splošne službe,
- Mag. Mariča Lah, bo odgovorna za področji nabava in logistika,
- Roman Dobnikar, bo odgovoren za področji prodaja in marketing,
- Mag. Rok Vodnik, bo odgovoren za področje energetika.
Predsednik uprave pa bo odgovoren za kadrovsko področje, investicije in tuje trge. V novi šest članski uprave še naprej ostaja član uprave tudi delavski direktor Bojan Herman. Nadzorni svet je novi upravi podelil pet letni mandat, vodenje družbe bo prevzela 30. avgusta 2009.
 
Predsednik nadzornega sveta Tomaž Kuntarič je po seji nadzornega sveta poudaril: »Nadzorni svet je danes soglasno podprl imenovanja članov uprave družbe Petrol. Ponosen sem, da smo uspeli v tako kratkem času, konsenzualno in predvsem v duhu dobrega upravljanja s podjetjem, izbrati ekipo za katero predstavniki v nadzornem svetu verjamemo, da premore energijo, zagon in vizionarstvo, da bo podjetje uspešno popeljala naprej. Vsak izmed članov bodoče Petrolove ekipe je preizkušen gospodarstvenik in sposoben aktivno ter razvojno upravljati delovno področje za katerega bo odgovoren.«
 


Novi predsednik uprave družbe Petrol d.d., Ljubljana Aleksander Svetelšek je po imenovanju za predsednika uprave dejal: »Z ekipo, ki sem jo izbral vem, da bomo sposobni dosegati ambiciozne cilje. Novo Petrolovo upravo sestavljajo člani za katere verjamem, da so sposobni, vem, da imajo potrebno znanje, predvsem pa jim tudi sam izjemno zaupam. Smo tim z jasnimi cilji naravnanimi v prihodnost.«

 

Aleksander Svetelšek (rojen leta 1963) je po izobrazbi diplomirani ekonomist. Svojo poklicno pot je začel v podjetju Hmezad iz Šmarij pri Jelšah, nadaljeval pa v podjetju Horizont Maribor. Leta 2001 je prevzel mesto direktorja družbe Engrotuš, d.o.o., pozneje je postal generalni direktor Tuš Holdinga in predsednik uprave družbe Engrotuš d.d..
 
Jani Živko, MBA (rojen leta 1973) je v ZDA zaključil študij MBA - smer Poslovne finance (University of Denver, ZDA). Poslovno pot je začel v podjetju Merrill Lynch v ZDA, nadaljeval v ACT Teleconferencing Denver, ZDA kot vodja financ, računovodstva in kontrolinga. Leta 2002 se je zaposlil v Gorenju, d.d., kjer je bil najprej direktor Finančnega upravljanja, pozneje je prevzel naloge pomočnika člana uprave za področje financ in ekonomike. Leta 2009 je postal generalni direktor podjetja Gorenje Nederland B.V..
 
Mag. Mariča Lah (rojena leta 1956) je po izobrazbi magistrica managementa, univerzitetna diplomirana ekonomistka, MBA. V Petrolu je bila zaposlena od leta 1980 do leta 2005. Sprva kot analitik, nato kot vodja sektorja za cene, kasneje je bila direktorica sistema in cen ter namestnica direktorja notranje trgovine. Od leta 1997 do leta 2005 je bila članica uprave družbe Petrol. Po tem je nadaljevala poslovno pot v podjetju Panvita, kjer je bila članica uprave, nazadnje je bila izvršna direktorica Trgovinske zbornice Slovenije.
 
Roman Dobnikar (rojen leta 1973) je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist. V Petrolu je na različnih delovnih mestih zaposlen štirinajst let, vse od leta 1995. Skorajda v celotnem kariernem obdobju je neposredno povezan s področjema trgovine in prodaje. Opravljal je naloge analitika za sistem in cene, bil samostojni organizator trgovine, vodja razvojnih projektov, pomočnik direktorja sektorja in nazadnje direktor podjetja Petrol Skladiščenje d.o.o..
 
Mag. Rok Vodnik (rojen leta 1970) je po izobrazbi magister poslovodenja in organizacije. Poslovno pot je začel v podjetju Avtotehna-Canon, nato se je zaposlil v podjetju Kolektor Group, kjer je vodil projekte na področju informatike, internacionalizacije in analiz. Leta 1999 je odšel v ZDA, kjer je vodil ustanovitvi trgovskega podjetja Comtrade USA in proizvodnega podjetja TKI Inc.. Leta 2002 je prevzel naloge izvršnega direktorja odgovornega za komercialno področje v Kolektor Group d.o.o., kjer je tudi član upravnega odbora.