Revija Reporter
Slovenija

Pavel Rupar ogorčen zaradi koalicije SDS s tržiškim županom Borutom Sajovicem

Igor Kršinar

9. jan. 2019 12:24 Osveženo: 13:02 / 09. 1. 2019

Deli na:

Pavel Rupar, nekdanji župan Tržiča in poslanec SDS

Primož Lavre

»Pokvarjena SDS! Vrednote, ki jih zagovarja Janez Ivan?« se je na facebooku zgražal Pavel Rupar ob novici, da je njegov dolgoletni nasprotnik, tržiški župan Borut Sajovic, za poklicnega podžupana imenoval predsednika tržiškega odbora SDS in novinarja Nove24TV Jureta Ferjana.

Pavel Rupar je v drugem krogu županskih volitev v Tržiču dosegel 34,12 odstotka glasov – čeprav je bil kot nekdanji dolgoletni župan obsojen in zaprt zaradi zlorabe uradnega položaja. Tržiški župan je bil do leta 2006, ko ga je prvič premagal Sajovic, istega leta pa je tudi odstopil kot poslanec zaradi afere z najemnico, ki je ni prijavil KPK.

Zaradi nesoglasij s tržiškim odborom SDS je Rupar iz stranke izstopil leta 2013, toda kljub temu je pred lanskimi državnozborskimi volitvami podprl kandidata SDS Jureta Ferjana. Sam je sicer nameraval nastopiti na listi Združene desnice, vendar zaradi nepravilno vložene liste ni mogel kandidirati.

Na naše vprašanje v zvezi z njegovim zapisom na facebooku nam je Rupar odgovoril, da je nad ravnanjem SDS ogorčen, saj da je dvolično ter da jo zanima samo denar: »Ferjana sem na državnozborskih volitvah podprl na njegovo izrecno prošnjo, vendar mi on ni vrnil podpore na lokalnih volitvah, čeprav SDS ni imela svojega županskega kandidata. Niso me podprli ne v prvem, ne v drugem krogu, ampak se je izgovarjal, da naj se volivci sami odločijo.«

SDS mu je že pred tem obrnila hrbet v občini Tržič, ki jo je dolga leta vodil. Nekateri njegovi donedavni sodelavci so prestopili v ekipo Boruta Sajovica in so zdaj županovi svetniki. Dva med njimi, Andraž Žitnik in Marjan Veternik, sta bila nekoč člana SDS, nekdanji Ruparjev prijatelj Dušan Bodlaj pa je že drugi mandat Sajovičev podžupan.

Prepričan je tudi, da je Aleš Primc namerno napačno oddal kandidatne liste Združene desnice, da SDS nista mogla ogroziti on (Rupar) in Franc Kangler.