reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V tržiški SDS zamenjali Jureta Ferjana, ker je šel v koalicijo z Borutom Sajovicem in postal podžupan

Deli na:
V tržiški SDS zamenjali Jureta Ferjana, ker je šel v koalicijo z Borutom Sajovicem in postal podžupan

Jure Ferjan na zborovanju VSO maja 2015 - Foto: Bobo

Jureta Ferjana je na čelu tržiške SDS zamenjal Anže Perčič. Posloviti se je moral, ker je šel v koalicijo z županom Borutom Sajovicem, ki ga je imenoval za podžupana.

Na včerajšnji volilni konferenci občinskega odbora SDS Tržič so za novega predsednika izvolili Anžeta Perčiča, ki je bil pred tem dejaven v Slovenski demokratski mladini. Dosedanji predsednik Jure Ferjan pa se je po kratkem nagovoru poslovil in zapustil volilno konferenco.

Pisali smo že o tem, da je tržiški župan Borut Sajovic sklenil koalicijo s SDS in za poklicnega podžupana imenoval Jureta Ferjana, nekdanjega novinarja Nove24TV in kandidata za poslanca, ki je tudi vodil tržiški odbor SDS. Ker je Sajovic kot nekdanji poslanec LDS vse prej kot naklonjen prvaku SDS Janezu Janši, je po naših informacijah iz tržiškega odbora SDS izstopilo sedem od enajst članov.

Tako je bila za včeraj sklicana izredna konferenca odbora, kjer je bilo pričakovati, da bodo Ferjana razrešili. Podžupanu ni uspelo zbrati dovolj podpornikov, ki bi ga na konferenci podprli. Njegovi glavni podporniki v odboru naj bi bili Vida Raztresen (nekdanja kandidatka SDS za poslanko), Janez Bogataj, Ivan Kokalj, Edo Polajnar in Andraž Žitnik. Slednji je na zadnjih lokalnih volitvah nastopal na listi župana Boruta Sajovica, a je kljub temu še naprej član SDS.

»Kot verjetno v vsakem odboru so tudi v OO SDS Tržič posamezniki, ki menijo, da jim pripada funkcija svetnika, celo funkcija podžupana. Ker niso zadovoljili svojih interesov, se ti člani ne vidijo več kot del ekipe. SDS je močna, z zdravim jedrom, zato ne dvomim o nadaljnjih uspehih. Kdo je predsednik odbora, ni bistveno, na prvem mestu je interes stranke in uresničevanje njenih vrednot, programa in ciljev v okolju,« nam je prejšnji teden odgovoril Ferjan in ob tem dodal, da so v zadnjih letih pridobili veliko novih članov ter izboljšali rezultat tako na državnozborskih kot na lokalnih volitvah.

Na vprašanja, ali še naprej uživa podporo vodstva SDS, pa ne odgovarja. V funkciji podžupana je odgovoren za ureditev oziroma opremljanje zemljišč s kanalizacijo.