901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pakistanci čez Prekmurje tihotapili svoje rojake

Deli na:
Pakistanci čez Prekmurje tihotapili svoje rojake

Foto: Bobo

Policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki so danes na avtocestnem počivališču Dolinsko - sever pri Turnišču opravljali nadzor tovornih in kombiniranih vozil, so v kombiniranem vozilu odkrili skupino državljanov Pakistana brez urejenega statusa, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Nastanili jih bodo v Center za tujce Postojna.

Policisti so med nadzorom tovornih in kombiniranih vozil opazili, da se je pred kontrolno točko ustavilo kombinirano vozilo z madžarsko registracijo. Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči proti naselju Gomilice, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so v kombiniranem vozilu odkrili sedem državljanov Pakistana, ki nimajo urejenega statusa in so ilegalno prestopili ozemlje Slovenije. Zatem so prijeli tudi pobeglega moškega, 36-letnega voznika iz Pakistana.

Prav tako so prijeli še dva pakistanska državljana, ki sta z osebnim vozilom z madžarsko registracijo vozila pred kombiniranim vozilom.

Vsem trem Pakistancem, ki pa imajo urejen status za bivanje na območju schengena, so odvzeli prostost. Osumljeni so storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Sedem Pakistancev brez urejenega statusa pa bo na podlagi zakona o tujcih do predaje na Madžarsko nastanjenih v Centru za tujce Postojna.