sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Vranskem zapuščeni migranti v azilnem domu, prevozniki pa v priporu

Deli na:
Na Vranskem zapuščeni migranti v azilnem domu, prevozniki pa v priporu

Foto: Bobo

Celjski policisti so vseh 35 prebežnikov, ki jih je v sredo pred cestninsko postajo Vransko odložil voznik kombiniranega vozila, odpeljali v azilni dom.

Prebežniki, med njimi so bili tudi mladoletniki, so namreč zaprosili za mednarodno zaščito, so včeraj sporočili s Policijske uprave Celje.

Z zbiranjem obvestil in nadaljnjimi postopki s tujci je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana in Pakistana, ki so preko neznanih držav pripotovali do Hrvaške, kjer jih je prevzel 34-letni romunski državljan s kombiniranim vozilom in jih pripeljal v Slovenijo.

Prebežniki so bili namenjeni v Italijo. Državno mejo s Slovenijo so prestopili na neznanem območju, izven mejnega prehoda. Pred cestninsko postajo Vransko se jim je vozilo pokvarilo. 34-letni voznik in njegov 26-letni sopotnik, oba romunska državljana, sta tujce, ki sta jih ilegalno prevažala, pustila na avtocesti. Skupina prebežnikov je nato preplezala ograjo ob avtocesti in se razkropljena v manjše skupine razbežala v bližnje gozdove.



Voznik je vseh 35 tujih državljanov, v človeku nedostojnih razmerah, prevažal v tovornem delu kombiniranega vozila. Z osebnim vozilom sta pred njim vozila še dva organizatorja prevoza, 26-letni romunski državljan in 30-letni državljan Afganistana, začasno stanujoč v Italiji. Organizatorja prevoza sta voznika opozarjala na policijske kontrole.

Policisti so po hitri in usklajeni akciji vsem štirim organizatorjem ilegalnih prevozov odvzeli prostost pri gostišču na Vranskem. Vozili so jim zasegli. Vsi štirje so v pridržanju. Po zbranih obvestilih bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedeni k preiskovalnemu sodniku.

Zagrožena kazen za omenjeno kaznivo dejanje je od enega do osmih let.