kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

marz zuckerberg Svet24.si

Zuckerberg izgublja milijarde, pozivi k izbrisu ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Slovenija

Pahor: Pričakujemo, da bo Bruselj Hrvaško pozval, naj razume nastali položaj

Deli na:
Pahor: Pričakujemo, da bo Bruselj Hrvaško pozval, naj razume nastali položaj

Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor je po slovesnem kosilu za kolege iz sosednjih držav na Brdu pri Kranju za slovenske medije ocenil, da je neuradna odločitev Evropske komisije, da se aktivneje vključi v dosego dogovora o uveljavitvi arbitražne odločbe, med drugim prispevala k umiritvi napetosti na obeh straneh meje.

Pahor je še ocenil, da je verjetno posredovanje Evropske komisije prispevalo tudi k zavedanju na obeh straneh, da je treba dialog nadaljevati.

"Nenazadnje je Slovenija sedaj v položaju, ko ima odločbo arbitražnega sodišča in v tem smislu pričakujemo, da bo Evropska komisija Hrvaško pozvala, naj razume nastali položaj," je dejal.

Ponovil je, da smo z arbitražnim sporazumom dosegli dogovor, da se bosta obe strani držali določitve meje na kopnem in morju, kar pa bo seveda zahtevalo nekaj sestankov in potrpežljivih dialogov. "A vseeno se mi zdi, da sta konsenz v slovenski politiki glede tega vprašanja in vključitev Evropske komisije dobri popotnici v začetku tega leta za to, da bi v razumno kratkem času vendar lahko prišli do napredka," je povedal.

Pojasnil je, da je ta napredek trenutek, ko bo hrvaška stran na nek način poslala signal v Ljubljano in Bruselj, da je načeloma pripravljena sprejeti odločitev arbitražnega sodišča.