osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Slovenija

Pahor o spremembah volilne zakonodaje danes z neparlamentarnimi strankami

Deli na:
Pahor o spremembah volilne zakonodaje danes z neparlamentarnimi strankami

Foto: Bobo - Predsednik države Borut Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor se bo danes v predsedniški palači sestal s predstavniki neparlamentarnih političnih strank, ki so sodelovale na zadnjih državnozborskih volitvah. Govorili bodo o spremembah volilne zakonodaje, za del katere je ustavno sodišče ugotovilo, da je v neskladju z ustavo.

Kot so zapisali v uradu predsednika, srečanje sodi med dogovorjene aktivnosti predsednika republike pri pripravi dveh možnih rešitev uveljavitve odločbe ustavnega sodišča. Z današnjim srečanjem pa se daje možnost tudi neparlamentarnim strankam, da predstavijo svoja stališča.

Predsednik republike Pahor je januarja že opravil posvet z vodji parlamentarnih strank in poslanskih skupin, na katerem so sklenili, da bodo do počitnic skušali pripraviti predlog dveh sprememb volilne zakonodaje.

V skladu z dogovorom tako že potekajo priprave strokovnih podlag za uveljavitev ustavne odločbe; prvih v smeri spremembe volilnih okrajev in drugih v smeri uveljavitve list s preferenčnim glasom. Predsednik pričakuje, da se bo o njih s pogajalci, ki so jih določile parlamentarne stranke, prvič posvetoval v sredini marca, so še navedli v njegovem uradu.

Loading...