favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor na Hrvaškem izgublja kilograme s tekom v poletni vročini (FOTO)

Deli na:
Pahor na Hrvaškem izgublja kilograme s tekom v poletni vročini (FOTO)

Foto: Instagram

Predsednik republike Borut Pahor se bo na povabilo hrvaškega predsednika Zorana Milanovića kot prvi tuji državnik danes v hrvaškem Sinju kot častni gost udeležil tradicionalne Sinjske alke. Pahor v teh dneh dopustuje na Hrvaškem - ob tem je objavil fotografijo hrvaškega varnostnika Željka, s katerim sta skupaj tekla ob obali.

Tradicionalnih viteških iger, ki bodo že 307. po vrsti, se bo udeležil celoten hrvaški državni vrh, tudi premier Andrej Plenković. Ali so predvidena kakšna dvostranska srečanja s Pahorjem, v uradu predsednika republike niso napovedali.

Sporočili pa so, da so Pahorja kot častnega gosta povabili Milanović in Viteško alkarsko društvo Sinj, ki organizira alko. Da ga povabijo kot prvega tujega predsednika države, so se odločili v času, ko želi društvo prireditev internacionalizirati.

Sinjska alka je tradicionalna hrvaška viteška igra, ki jo v Sinju vsako leto prirejajo na prvo avgustovsko nedeljo v spomin na obletnico zmage domačih bojevnikov nad turškimi osvajalci leta 1715. Od leta 2010 je vpisana na seznam Unescove nematerialne kulturne dediščine.

Pahor in Milanović se dokaj pogosto srečujeta, tako ob robu večstranskih dogodkov kot dvostransko. Nazadnje sta se srečala 15. junija v makedonskem Ohridu, ko sta se udeležila prespanskega foruma, pred tem pa 3. junija na Brionih na devetem tristranskem srečanju predsednikov Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Dvostransko sta se nazadnje sešla konec aprila, ko je bil Pahor na delovnem obisku v Zagrebu.