stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor: Ker ni nove vlade, moram ukrepati

Deli na:
Pahor: Ker ni nove vlade, moram ukrepati

Foto: Arhiv Reporterja

Ker se v sredo v DZ ni posrečilo oblikovanje nove vlade, ki bi čim prej sprejela odgovornost za vodenje države, mora ta vlada po besedah premiera Boruta Pahorja oceniti, katere ukrepe naj sprejema za zaščito državnih interesov. Čeprav opravlja le tekoče posle, je sprejela predloge šestih zakonov, DZ pa naj odloči, ali jih bo obravnaval.

Vlada je danes v DZ poslala predloge novega zakona o javnih financah, zakona o razvojnem načrtovanju, novele energetskega zakona, novele zakona o prevzemih, novele zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju ter novele zakona o hipotekarni in komunalni obveznici.

"Gre za zakone za katere menimo, da so nujni spričo razmer v slovenskih financah, gospodarstvu in socialnem okolju," je na novinarski konferenci po seji vlade dejal Pahor. Vse zakone predlagajo državnemu zboru v premislek, ta pa se lahko tudi odloči, da jih ne bo obravnaval, dokler ni nove vlade.

O podpori omenjenim zakonodajnim predlogom se bo Pahor v prihodnjih dneh pogovoril s predsedniki vseh parlamentarnih strank.

"Prepričanje vlade, ki jo vodim in opravlja le tekoče posle, je, da bi bilo za državne interese koristno, če bi se paket omenjenih šestih zakonov sprejel," je k podpori pozval Pahor. Kot je pojasnil, predlagani zakonodajni paket zagotavlja vzpostavitev bolj učinkovitih mehanizmov za obvladovanje javnih financ, izboljšanje gospodarskega okolja ter uskladitev energetskega trga s pravili EU.

Ob tem je poudaril, da slovensko vlado skrbijo razmere v mednarodnem okolju, ker dodatno zaostrujejo razmere v domačem okolju. Napovedi za gospodarsko rast v območju evra in EU niso ugodne, je dejal in dodal, da moramo sami storiti vse, kar je mogoče, da se nam ne bi položaj zaradi politične nestabilnosti še poslabšal.