Revija Reporter
Slovenija

Ravs estradnikov: Oriana je Marka Potrča označila za strahopetca, on pa njej in podobnim "hojsom" očita oportunizem

Gašper Petovar
15 4.482

18. feb. 2021 6:00

Deli na:

Marko Potrč na Švedskem preverja "švedski model".

Facebook

Marko Potrč, nekdanji televizijec, ki se je v času pandemije zelo izpostavil s svojim skepticizmom do sprejetih ukrepov pri nas in alternativnimi stališči glede ukrepov in covida in pandemije je za mnoge Slovence glasnik edine resnice. Za druge pa oportunist, ki za svojo lastno promocijo izkorišča pandemijo s širjenjem škodljivih stališč, ki so v nasprotju s stališči večine stroke.

Švedski model je bil za Potrča vzorčni primer dobre prakse glede ukrepov in ko se je število njegovih nasprotnikov zelo povečalo in so postali vse glasnejši jo je seveda mahnil na Švedsko. Kam pa drugam. Oktobra, ko je odpotoval v koronsko Indijo Koromandijo, ker so bili tam ukrepi zelo mili, se je Kod tam javljal slovenskim sledilcem in opisoval kako čudovito je tam, ob tem pa ni povedal, da je v nekaj mesecih na Švedskem umrlo več tisoč ljudi in, da je število smrti prav v času njegovega prihoda začelo naraščati. Danes je število mrtvih že krepko preseglo 12 tisoč. Njihov način spopadanja s koronavirusom se vse bolj kaže, da ni tako prima, kar ugotavljajo tudi številni Švedi.



Potrč je na Švedskem že od oktobra lani in se dobro počuti, tudi njegova družina je glede na zapise na družabnih omrežjih srečna tam. Nekdanji voditelj poročil na komercialnih televizijah je našel celo poslovne priložnosti v tej skandinavski državi. Še vedno pa svoja mnenja deli s sledilci pri nas in kot že ves čas ima številne pristaše, ki so prepričani, da je edini, ki govori resnico, in da denimo razni doktorji imunologije mlatijo prazno slamo, v zmoti pa so tudi mediji, ki za mnenje raje vprašajo Alojza Ihana kot denimo Potrča.

Tako mnenje enega Potrčevih somišljenikov je razkačilo nekdanjo televizijko Oriano Girotto, ki je pod zapis Potrčevega pristaša zapisala: »Da, to upa povedati od tam. Sem si pa ne upa. Naj sem pride protestirat. Je bil pa najbolj strahopeten in zbežal. Tako bi pa vsak znal, ne.«

Ob mnenju Oriane Girotto se je seveda oglasil tudi Potrč, ki je napisal cel sestavek z naslovom: »Pride čas, ko je treba tudi oportunizmu nastaviti ogledalo.« Potrč v sestavku po njegovem nastavlja ogledalo Girottovi in »vsem »Hojsom«, ki imajo na las podoben izbor besed.« Sestavek je spisan tako, da lahko sklepamo, da ima Potrč vse, ki ne delijo njegovega mnenja za pristaše SDS. Strokovnjake, ki govorijo isto kot oblastniki pa označi za »izbrane strokovnjake«. Bržčas slovenske vlade. Ni znano ali s tem misli tudi na nemške, britanske, grške imunologe in virologe, ki delijo mnenje, ki ga upošteva slovenska vladajoča politika pri pripravi ukrepov.
 
Svoje pa pove tudi nekdanji soprogi Borisa Cavazze, ki jo med drugim vpraša, če mu nemara ne zavida, ker »ga niso z družino zaprli kot žival« (torej smo vsi, ki smo ostali v Sloveniji živali), ampak so se znašli ter odšli ob tem se konkretno pohvali kakšne fine poslovne priložnosti si je našel na Švedskem in to povsem sam ter seveda, da je tako super, da se ni prodal politiki ali kakšnim stricem.