Revija Reporter
Slovenija

Orban prihaja na »predvolilni« obisk v Slovenijo

E.M.M.
12 505

17. feb. 2022 12:50 Osveženo: 13:00 / 17. 2. 2022

Deli na:

Kot poroča časnik Večer, naj bi po neuradnih, a preverjenih informacijah, madžarski premier Viktor Orban že naslednji ponedeljek prišel na uradni obisk v Slovenijo. Čeprav je od njegovega zadnjega obiska v Sloveniji minilo zgolj pet mesecev, naj bi se v Lendavi sestal s predsednikom vlade Janezom Janšo, s katerim bosta podpisala sporazum o gospodarskem sodelovanju.

Kot še poroča časnik Večer, naj bi bil Orbanov obisk Slovenije predvolilne narave, saj Orban na volitvah, ki bodo na Madžarskem potekale tri tedne pred slovenskimi, računa na glasove Madžarov v Sloveniji. Obenem naj bi s svojim obiskom izkazal tudi podporo Janezu Janši.

Čeprav je od njegovega zadnjega obiska minilo šele pet mesecev, madžarski predsednik vlade Viktor Orbán znova prihaja v Slovenijo

Po pisanju Večera naj bi predsednika vlad podpisala tudi sporazum o nadaljnjem gospodarskem sodelovanju na obmejnem področju. Orban naj bi se srečal tudi s predstavniki madžarske manjšine v Sloveniji. V Lendavi naj bi se tako že mudili predstavniki državnega protokola, madžarski veleposlanik v Sloveniji Dávid Andor Ferenc in madžarski konzul v Lendavi Laszló Máthé Eduard.

Madžarski premier Viktor Orban je bil septembra lani gost Blejskega strateškega foruma, le nekaj dni kasneje pa sta se v Celju ob robu mednarodnega obrtnega sejma srečali slovenska in madžarska vlada. V Lendavi se je nazadnje mudil maja 2018.