evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Omerzel: Obstaja milijarda razlogov za napade name, gre za borbo za denar

Deli na:
Omerzel: Obstaja milijarda razlogov za napade name, gre za borbo za denar

Foto: Bobo

Minister za infrastrukturo iz vrst DL Samo Omerzel, ki je v središču pozornosti zaradi poslov njegovega podjetja z Darsom, uživa polno podporo poslanske skupine in izvršnega odbora stranke, je po sestanku z Omerzelom povedal vodja poslancev DL Rihard Braniselj. Omerzel meni, da je ena milijarda razlogov za napade nanj, a sporoča, da se ne bo vdal.

Minister za infrastrukturo in prostor Omerzel je očitke glede poslovanja njegovega podjetja Lastinski z državo včeraj popoldne podrobno pojasnil poslanski skupini in izvršnemu odboru stranke. Oba organa ga podpirata.

Braniselj je po srečanju v DZ napovedal, da bo poslanska skupina stala za ministrom. V stranki verjamejo, da bo ta mandat dobro izpeljal in celo, da bo Omerzel eden najboljših ministrov s področja infrastrukture. Zato želijo, da na tem mestu vztraja.

Medtem ne želijo špekulirati, kaj se bo zgodilo, če bi ga premierka Alenka Bratušek vseeno želela zamenjati. A Braniselj meni, da do tega ne bo prišlo.

Omerzel pa pravi, da obstaja milijarda razlogov za napade nanj. "Zelo resno ozadje obstaja za tem, zakaj me nekateri ne želijo videti na položaju ministra. Tu ni ne levih ne desnih, tu ne gre za nikakršno politično opredelitev. Govorimo o denarju. Gre za borbo za denar," je za medije povedal Omerzel.

Kot konkreten primer pritiskov nanj je navedel predsednika uprave družbe za avtoceste (Dars) Matjaža Kneza. "Konkretno gospod Knez je tisti, ki si na moč želi, da minister Omerzel ne bi bil več minister," je zatrdil. Knez naj bi bil po Omerzelovih besedah odgovoren za več nepravilnosti. Pri tem je omenil razpis za elektronsko cestninjenje, ki da je bil prirejen za enega ponudnika.

"Govorimo o ponudbi, ki znaša 230 milijonov evrov. Imamo pa tudi nepravilnosti pri tunelu Markovec in pri podiranju cestninskih postaj. In to so samo tri nepravilnosti, ki se dogajajo na Darsu," je Omerzel povedal za TV Slovenija. Knezu je še očital, da je nepravilno zaposloval.



Knez je v odzivu za TV Slovenija dejal, da ga te izjave presenečajo in da kot predsednik uprave Darsa ne more vplivati na "(ne)imenovanje" Omerzela.

Minister pa trdi, da si ga želijo zrušiti tudi v drugih krogih ter da si mnogi iz energetskega področja in "tisti okoli projekta drugi tir" želijo njegovega odhoda. Za POP TV je izpostavil lokalna elektro podjetja, ki da si jih je želel združiti, zbiti njihove zaslužke in posledično račune uporabnikov.

Omerzel je napovedal, da se ne bo vdal, saj da se ti napadi dogajajo z razlogom. "Minister sem zato, da vse te zadeve razčistim. Ne bom popustil pod pritiski," je zagotovil.

Sicer pa ni želel odgovoriti na nobeno vprašanje o poslovanju njegovega podjetja, niti glede števila zaposlenih. Vse podatke glede podjetja bo, kot zagotavlja, pojasnil prihodnjič.

Srečanje z Bratuškovo po Omerzelovih besedah načrtujeta v petek. Premierka je v ponedeljek sicer dejala, da se bo po pogovoru z ministrom odločila, kako naprej, ali pa da se bo odločil minister sam. Minister ocenjuje, da je premierka dala korektno izjavo, v kateri sam ne vidi nobene napovedi.

"Enkrat je treba razumeti, da je pozitivno, če je nekdo na pošten in korekten način v življenju nekaj ustvaril," je še dejal.