dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

počivalšek Necenzurirano

Sodišče zamrznilo Geneplanetovo premoženje

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Mila Peršin Njena.si

Skrito v raju: Igralka popolno nasprotje ...

modric busquets Ekipa24.si

Nepričakovano! 'Odpisani' Modrić vendarle ostaja...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odpadnik iz LDS Kavčič prestopil v SMS - Zelene

Deli na:
Odpadnik iz LDS Kavčič prestopil v SMS - Zelene

Foto: Bobo

Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki je pred kratkim izstopil iz LDS, se je danes pridružil stranki SMS - Zeleni, s katero bo tudi nastopil na parlamentarnih volitvah. Predsednik te stranke Darko Krajnc ob tem ocenjuje, da so dobili kredibilnega kandidata, tudi za mandatarsko mesto.

Kot je na današnji novinarski konferenci, na kateri je tudi podpisal pristopno izjavo, pojasnil Kavčič, jih je k sodelovanju "potegnila trenutna situacija" v Sloveniji. Ocenili so namreč, da glavne politične stranke nimajo ustvarjalnega odnosa do javnega interesa. Na moči so pridobivale sebične interesne skupine, ki so izčrpale finančne in razvojne potenciale, pravi Kavčič.

Poudarja, da je država v razvojni paralizi, državljani pa so razočarani in besni, izgubili so zaupanje v politiko. Zato po njegovi oceni potrebujemo temeljite spremembe, ki pa jih lahko oblikujejo in izvajajo samo tisti, ki do sedaj "niso bili del problema".
 
Kavčič še opozarja, da sedaj ni časa za "dobronamerno sanjarjenje", čeprav pozdravljajo novonastala gibanja in pobude. Po njegovih besedah je namreč treba narediti nekaj več, in sicer osnutek takoj delujočih gospodarskih ukrepov in zakonodajnih sprememb. S stranko, ki se ji je danes pridružil, pa bodo oblikovali manifest za izhod iz krize, je napovedal.
 
Predsednik Stranke mladih Slovenije - zelenih Evrope Darko Krajnc na predčasnih volitvah pričakuje dober rezultat in se ne boji, da stranka ne bi presegla parlamentarnega praga.
 
Glede morebitnih povezovanj z drugimi strankami pa pravi, da predvolilnih koalicij zaenkrat ne napoveduje, a dodaja: "Nikoli ne reci nikoli." V stranki pričakujejo, da se jim bodo pridružili še drugi posamezniki, morda pa tudi katera od strank.
 
Tudi Krajnc sicer stranko SMS - Zeleni vidi kot alternativo dosedanjim vzorcem vladanja. Kot pravi, so sami pri sebi ugotovili, da se morajo odpreti, razširiti in povabiti k sodelovanju nove ljudi.