zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odbor2014: Danes popoldne ob 15. uri pred vrhovnim sodiščem množični protesti

Deli na:
Odbor2014: Danes popoldne ob 15. uri pred vrhovnim sodiščem množični protesti

Foto: Bobo

Ker je zavlačevanje predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše v primeru Janez Janša preseglo vse razumne meje, Odbor2014 vse, ki jim ni vseeno vabi in poziva, da se jim danes ob 15. uri pridružijo v čim večjem številu pred vrhovnim sodiščem, kje bodo spet množično prižigali svečke. Od danes naprej bodo to počeli vsak dan ob isti uri, dokler vrhovno sodišče ne odloči o prekinitvi prestajanja krivične in nepoštene kazni vodje opozicije Janeza Janše. K protestu pred vrhovnim sodiščem poziva tudi SDS. Od danes naprej bomo vsak dan vztrajali pred sodiščem, obljubljajo v stranki. "Vztrajali bomo dokler edinega političnega zapornika v demokratični Evropski uniji ne izpustijo iz zapora."

Sramota in krivica še vedno traja, je na tiskovni konferenci Odbora 2014 dejal Damir Črnčec. "Zato jutri ob 1500 vsi vabljeni na množično prižiganje sveč pred vrhovnim sodiščem."

"Dobivamo zgrožene odzive iz demokratične Evrope, ki ne razume kako je mogoče poslati vodjo opozicije v zapor 3tedne pred volitvami."

"Vrhovno sodišče meni, da nas bo s svojim zavlačevanjem prestrašilo, vendar nasprotno, mi bomo vsak dan močnejši," je izjavil Aleš Primc. "Iz samega dogajanja v procesu je vidno, da so bili sodniki lačni obsodbe," pa meni Vasko Simoniti

Zdelo se je, da smo se ob osamosvojitvi izvili iz totalitarizma, toda to, kar se sedaj dogaja, je podobno praksi bivših sovjetskih republik, ocenjuje dr. Matevž Tomšič.

Objavljamo sporočilo za javnost št. 7 Odbora 2014

Množično prižiganje svečk

Danes mineva že deset dni od kar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika Vrhovnega sodišča je preseglo vse razumne meje, zato ga ponovno pozivamo, da takoj zagotovi odločanje o prekinitvi prestajanja krivične in nepoštene kazni vodje opozicije Janeza Janše. 

V Odboru 2014 bomo v prihodnje intenzivirali naše aktivnosti! Vse, ki vam ni vseeno vabimo in pozivamo, da se nam jutri ob 15.00 pridružite v čim večjem številu, ko bomo pred Vrhovnim sodiščem Republike Slovenije prižigali svečke, luč upanja, svobode in pravice. Od jutri naprej bomo vsak dan ob 15.00 uri množično prižigali svečke pred Vrhovnim sodiščem.

Odbor 2014, 29. 6. 2014

Objavljamo izjavo SDS:

Stopimo skupaj za svobodo Janeza Janše, za svobodno in pravično Slovenijo

Slovenska demokratska stranka se pridružuje akciji Odbora 2014, v okviru katere bo vsak dan ob 15. uri pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani od jutri, ponedeljka, 30. junija dalje pa vse do izpustitve Janeza Janše iz zapora izražena zahteva za svobodo Janeza Janše, za svobodno in pravično Slovenijo.

Podporo bomo izrazili mirno, a odločno skupaj z Odborom 2014 in številnimi posamezniki pred Vrhovnim sodiščem na mestu, kjer smo izkazali podporo Janezu Janši ob razglasitvi politične sodbe.

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janeza Janša je edini politični zapornik v osrčju Evropske unije. Prihajajo izrazi podpore predsedniku SDS Janezu Janši iz EU, ki izražajo dvom v poštenost postopka in dvom v kredibilnost volitev. Vrstijo se tudi pričakovanja po takojšnji izpustitvi Janeza Janše iz zapora. Predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša pa z odločitvijo namerno zavlačuje.

V Slovenski demokratski stranki smo hvaležni vsem državljankam in državljanom, ki dnevno izražajo podporo našemu predsedniku pred zaporom na Dobu in preko številnih pisem podpore, ki jih prejemamo. Od jutri naprej pa bomo vsak dan vztrajali pred sodiščem, pred katerim smo čakali vse dosedanje krivične odločitve. Vztrajali bomo dokler edinega političnega zapornika v demokratični Evropski uniji ne izpustijo iz zapora.

Vabimo vse, da s seboj prinesete svečke, ki jih bomo prižigali vse dotlej, dokler njihov plamen ne zaneti plamena svobode in pravičnosti v naši domovini Sloveniji.