benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odbor 2014: V vrhu sodstva imamo demokraciji nevarne ljudi

Deli na:
Odbor 2014: V vrhu sodstva imamo demokraciji nevarne ljudi

Foto: Bobo

"Stanje v slovenskem pravosodju je eden izmed glavnih vzrokov za moralno, socialno in gospodarsko krizo v Sloveniji ter pomeni glavno oviro za vzpostavitev svobodne, pravične in demokratične družbe," so prepričani v Odboru 2014. Zaradi vsega tega se aktivno zavzemajo za reformo slovenskega pravosodja in vabijo na današnji shod pred vrhovno sodišče v Ljubljani, kjer bosta govornika Zvone Černač in Jolanda Regouc.

Izjava odbora:

V vrhovih sodne veje oblasti imamo še vedno mladi demokraciji nevarne, spoštovanju človekovih pravic skrajno nenaklonjene ljudi, zato se v sodobni, demokratični državi Sloveniji še naprej dogajajo sistematične kršitve človekovih pravic in temeljnih svoboščin s strani sodišč. Institucije v moderni demokratični državi morajo zbujati v ljudeh, v imenu katerih delujejo in v imenu katerih delijo pravico, prepričanje, da delujejo v njihov prid. Stanje v slovenskem pravosodju je eden izmed glavnih vzrokov za moralno, socialno in gospodarsko krizo v Sloveniji ter pomeni glavno oviro za vzpostavitev svobodne, pravične in demokratične družbe, zato se Odbor 2014 aktivno zavzema za reformo slovenskega pravosodja - za javnost oz. transparentnost sojenja ter osebno odgovornost sodnikov in tožilcev za njihovo delo.

Franci Donko je poudaril, da naša družba za svoj obstanek nujno potrebuje soočenje z resnico, ki bo omogočila zdravljenje totalitarne poškodovanosti. Pisatelj Alojz Rebula v enem svojih Credov ugotavlja, da Slovenija v vsej zgodovini ni imela toliko diplomirancev, magistrov, doktorjev, pa hkrati tako malo intelektualcev. Spremembe v slovenskem pravosodju so nujno potrebne, da bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji, zato vas vabimo, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 19. novembra 2015, ob 17.00, pred simbolom krivice - Vrhovnim sodiščem. Na shodu nas bosta nagovorila: Zvone Černač in Jolanda Regouc.