zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Oba sta iz vrst socialnih demokratov in oba v kazenskem postopku

Deli na:
Oba sta iz vrst socialnih demokratov in oba v kazenskem postopku

Kaj druži nekdanjo podpredsednico državnega zbora Bojano Muršič in sedanjega podpredsednika Matjaž Nemca? Oba sta iz vrst SD in oba sta v kazenskem postopku.

Kaj si delita trenutni podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec in nekdanja podpredsednica Bojana Muršič? Oba sta iz vrst socialnih demokratov in oba sta v kazenskem postopku. Najprej glede Muršičeve, ki se je morala s položaja podpredsednice parlamenta posloviti letošnjo pomlad, ko so novinarji razkrili, da je za potrebe SD iz občinskega proračuna občine Ruše kot vodja svetniške skupine SD naročila nakup jopic iz flisa. Sprva je goljufala, saj je prikazala, da gre za pisarniški in potrošniški material, pomeni, da je po domače ukradla občinski denar, povrh tega je potem še brez sramu lagala pred javnostjo, da ni šlo za jopice, pač pa za pisarniški material.

Ko ni mogla več zatajiti resnice, je vse skupaj obžalovala in priznala, da je zavajala javnost, medije in SD ter se opravičila. Seveda bi morala leteti ne le z mesta podpredsednice parlamenta, pač pa tudi poslanke, vendar jo je SD zaščitila, toda s priznanjem dejanja in opravičilom se seveda ni izognila kazenskemu postopku.

Kot so na vprašanje Reporterja pojasnili na okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru, je bila zoper njo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in kaznivega dejanja napeljevanja h kaznivemu dejanju ponareditve poslovnih listin. Tožilci so zoper Muršičevo na okrožno sodišče v Mariboru že vložili zahtevo za preiskavo. Zanimivo bo spremljati, ali bodo to zadevo na sodišču reševali ažurno ali jo bodo potisnili globoko v predal.

Zoper sedanjega podpredsednika državnega zbora Matjaža Nemca pa že poteka sojenje na okrajnem sodišču v Sežani oziroma bolj pravilno bi bilo zapisati, da se sojenje vleče že tri leta. Nemec je obtožen za kaznivo dejanje kršitve nedotakljivosti stanovanja. Neverjetno, da se na sodišču proces vleče že tri leta, pri čemer so nam od tam sporočili, da je Nemec do zdaj na obravnave prišel le trikrat: 9. decembra 2013, 17. marca 2014 in 1. aprila 2015. O tem, zakaj je v tej zadevi sojenje dejansko blokirano, kot sledi iz prej navedenega, bomo še poročali. Zanimalo nas je, ali bo sodišče zaradi težav s prisotnostjo Nemca zanj odredilo prisilno privedbo, odgovorili so, da je to odločitev procesnega vodstva, zazdaj pa odredba ni bila izdana.

Gre za zgodbo, staro že pet let, ko je prišlo v hiši razvpitega nekdanjega direktorja igralnice Hit Danila Kovačiča v Tomačevici pri Komnu do ravsa z njegovo nekdanjo partnerico Nelido Nemec ter člani njene družine: sinom Matjažem Nemcem, še z drugim njenim sinom in njunima ženama. Nelida je s to četverico vstopila v hišo Kovačiča in začela odnašati stvari, ki naj bi bile njegove. Kovačič jih je skušal nagnati, pri čemer je prišlo tudi do prerivanja, Kovačič je trdo prijel nekdanjo partnerico, njen sin Matjaž pa njega.

Policija je oba kazensko ovadila zaradi fizičnega napada, sledile so tudi medsebojne ovadbe, vendar na koncu ni bilo nobenega epiloga na sodišču. Odprta je še zadeva kršitve nedotakljivosti stanovanja, kar se očita vsem petim članom družine Nemec. Ves čas sojenja se je Nemec izgovarjal, da ne more priti na sodišče, češ da je službeno zaseden, na sodišču pa so bili očitno povsem pasivni. Naslednja obravnava bo 30. novembra, primer pa je gotovo zrel za nadzor nad delom okrajnega sodišča v Sežani.