Tanja Žagar2_osebni arhiv Odkrito.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Slovenija

O aferi sodne zaplembe Reporter Magazina danes poroča tudi hrvaški Jutarnji list

Deli na:
O aferi sodne zaplembe Reporter Magazina danes poroča tudi hrvaški Jutarnji list

Današnja izdaja hrvaškega dnevnika Jutarnji list

V njem odvetnik zakoncev Login Janez Stušek zagovarja bizarno tezo, da se ne sme objavljati ničesar o družinskih deblih najbogatejših ljudi. Pomeni, da bi morali po svetu zapleniti vse njihove neavtorizirane biografije!?

Afera v zvezi s sodno zaplembo revije Reporter Magazin, kjer smo nameravali objaviti življenjsko zgodbo najbogatejših Slovencev, zakonskega para Ize in Sama Login, je vzbudila pozornost tudi v mednarodnem prostoru. Tako je hrvaški dnevni časopis Jutarnji list danes objavil kar velik dvostranski članek z naslovom »Tvorci Talking Toma proti medijem«.

V njem je opisano, kako je naša novinarka ob pripravi članka predlagala Loginovima, da bi pri tem sodelovala, pri čemer smo jima ponudili celo, da lahko sama naredita izbor fotografij. Že od začetka sta zavrnila kakršnokoli sodelovanje, čeprav sicer posebej gospa Iza rada nastopa v medijih, ko ima zadeve popolnoma pod kontrolo.

Še enkrat velja poudariti, da zakoncema privoščimo njun prigaran poslovni uspeh, vendar v letu 2017 pač ne moremo pristati na medijski diktat. Onadva imata vso pravico odkloniti sodelovanje z medijem, ki ima prav tako vso pravico o njuni življenjski poti napisati članek. Pri čemer seveda ne sme prekomerno posegati v zasebnost glavnih akterjev ali njunih sorodnikov.

Te meje nikakor nismo prekoračili, kar bi z objavo članka bralcem zlahka dokazali, vendar nam je sodnica prepovedala objavo, ne da bi članek sploh pridobila. Zagrozila nam je z do milijona evrov visoko kaznijo! Nekaj nepredstavljivega v sodobni demokratični družbi s svobodo tiska.

V članku v Jutarnjem listu nastopa tudi zastopnik Loginovih, odvetnik Janez Stušek. Na dan je prišel z bizarno idejo, da pisanje o družinskem deblu najbogatejših ljudi »ni v javnem interesu«, torej naj ne bi bilo dovoljeno!? Če bi to vzeli kot standard, potem bi morali po svetu zapleniti vse neavtorizirane intervjuje pomembnih javnih oseb.

Sodnica v tej zadevi, Mateja Gruškovnjak, sama »priznava«, da Loginova sta javni osebi. Na primer zapleniti bi morali neavtorizirano biografijo Steva Jobsa, tvorca tehnološkega giganta Apple, ker v njej med drugim piše, da je njegov oče Abdulfattah Jandali, ki je v ZDA migriral iz Sirije.