Revija Reporter
Slovenija

Blamaža novinarke Demokracije: kako diletantsko se je lotila diskreditacije Erike Žnidaršič

E.M.M.
27 17.446

11. feb. 2022 16:53 Osveženo: 17:35 / 11. 2. 2022

Deli na:

Erika Žnidaršič

M24

V dneh, ko se veliko govori tako o električni energiji kot tudi o Robertu Golobu, strokovnjaku za energetiko, ki se podaja v politiko, se je v čudnem miksu obeh tem znašla celo novinarka in voditeljica oddaje Tarča na TVS Erika Žnidaršič. Novinarka Demokracije Vida Kocjan je med Žnidaršičevo in Golobom našla res neverjetno povezavo in to kar na strehi podjetja partnerja Erike Žnidaršič. A pompozna novica, ki jo je Kocjanova objavila na twitterju, se je kmalu izkazala zgolj za slab poskus diskreditacije Žnidaršičeve.

»Erika tesno povezana z Golobom, prek Borzena. Družinsko podjetje Košček, direktor njen partner,« je na twitterju zapisala Kocjanova ob objavi grafa, ki prikazuje transakcije med državnim podjetjem Borzen, organizatorjem trga z električno energijo in družinskim podjetjem Košček, katerega direktor je David Srdarev, partner novinarke Erike Žnidaršič.

Podjetje Košček ima namreč na svoji strehi samooskrbno sončno elektrarno, presežno elektriko pa tako kot večina lastnikov fotovoltaik prodaja podjetju, ki se ukvarja s preprodajo elektrike, v tem primeru državnemu podjetju Borzen. Zakaj je novinarka Vida Kocjan v tem videla »tesno povezavo«, ne vemo, edina povezava Borzena z Golobom je ta, da je z njim sodelovalo tudi podjetje njegove žene. Toda če pogledamo podatke na erarju, lahko vidimo, da je podjetje Borzen kot plačnik sodelovalo s kar 3185 slovenskimi podjetji, ki bi bila po tej logiki torej vsa prav tako »tesno povezana« z Golobom.

Novinarka Erika Žnidaršič se je ob »odkritjih« novinarke Kocjanove očitno zelo zabavala in na facebooku zapisala: »Ga. novinarka Demokracije je “pozabila” preverit, pa ji zato sporočam, da so to prihodki od sončne elektrarne na strehi podjetja. Sem pa tudi s Hojsom podobno povezana, ne dolgo nazaj so me ustavili policisti na poti iz službe. Bili so zelo korektni in vljudni.«

Objavo je delil tudi novinar Žan Dolajš in hudomušno pripisal: »Bi se radi tesno povezali z Golobom? Celice na streho!«