elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

Slovenija

Nove padavine ogrožajo v ujmi najbolj prizadeta območja

Deli na:
Nove padavine ogrožajo v ujmi najbolj prizadeta območja

Savinja poplavlja - Foto: PGD Šempeter v Savinjski dolini

Ob popoldanskih plohah in nevihtah lahko danes in v petek narastejo posamezni hudourniki in manjše reke, verjetnost za to je danes večja na severu države. Možna so razlivanja padavinske in zaledne vode, predvsem na Gorenjskem, Koroškem in v Zgornji Savinjski dolini, kjer so odtočne razmere ob vodotokih in zaledjih spremenjene, opozarja Arso.

Kot so sicer navedli v hidrološkem poročilu Agencije RS za okolje (Arso), se bodo sicer v večjem delu države danes in v prihodnjih dneh pretoki rek zmanjševali.

Po kratkotrajnih močnih padavinah na območju Zreč je v sredo hitro narasla Dravinja v zgornjem toku, ki je popoldan in zvečer že upadala tudi v srednjem toku. Trenutno reke povsod počasi upadajo. Vodnatost rek je v večjem delu države srednja, le v južni in jugozahodni Sloveniji ostaja vodnatost mala, so pojasnili.

Po napovedih meteorologov bo danes povečini sončno, popoldne lahko predvsem v severni polovici Slovenije nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ob tem lahko lokalno v razmeroma kratkem času pade do okoli 15 litrov dežja na kvadratni meter. Tudi v petek popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, možni bodo nalivi.