zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novakova: V ozadju zadeve Patria stoji velika želja po obsodbi in zaprtju Janše

Deli na:
Novakova: V ozadju zadeve Patria stoji velika želja po obsodbi in zaprtju Janše

Foto: Bobo

Slovensko sodstvo mora v zadevi Patria, kakor tudi v drugih sodnih zadevah, razsojati na podlagi trdno stoječih dokazov po zakonu, strokovno in pravično, je v sporočilu za javnost zapisala predsednica NSi Ljudmila Novak. Pred zakonom moramo biti po njenih besedah vsi državljani enaki.

Slovensko sodstvo in tožilstvo v domači in tudi v mednarodni javnosti po prepričanju Novakove ne uživata velikega zaupanja. V zadevi Patria, v kateri je med obtoženimi tudi vodja opozicije in nekdanji predsednik vlade Janeza Janša, pa, kot poudarja, ne sme biti nobenega dvoma v pravičnost in zakonitost razsodbe.

Zato mora odločanje "stati" oziroma temeljiti na trdnih dokazih, sicer bo to še ena blamaža slovenskih sodišč in tožilstva, ki bo odmevala tudi daleč preko slovenskih meja, Slovence pa bo še bolj sprla in razdelila ter resno ogrozila demokracijo v Sloveniji, meni Novakova.

Kot je še dodala, po njenem prepričanju "v ozadju sicer stoji velika želja po obsodbi in zaprtju predsednika največje opozicijske stranke, ki pa ne more in ne sme nadomestiti verodostojnih dokazov, ki bi potrdili očitana mu dejanja".

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je sicer danes začela ena sklepnih obravnav sojenja v zadevi Patria. Obramba nadaljuje z zaključnimi besedami in če bo danes z njimi končala, sodišču preostane le še sodba.