pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Norosti Jutarnjega lista: Janša slovenski Tuđman iz Međimurja

Deli na:
Norosti Jutarnjega lista: Janša slovenski Tuđman iz Međimurja

Novi slovenski premier Janez Janša je sodeč po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista sploh ni Slovenec, ampak Međimurec, zato naj bi bilo njegovo rojstno ime Ivan. Zaradi avtoritarnega načina vladanja in mračnega značaja naj bi ga tu pa tam klicali slovenski Tuđman. Hrvaška novinarka Nikolina Šajn očitno ve o Janši mnogo več, kot vedo slovenski mediji, pa čeprav se sklicuje nanje.

»Mnogi se sprašujejo, kar je verjetno mučilo tudi predsednika Türka, kako bo Janša lahko opravljal obveznosti predsednika vlade, hkrati pa se udeleževal sojenja v aferi Patria,« se začne članek, ki ga je danes objavil Jutarnji list z nadnaslovom Tako imenovanega slovenskega Tuđmana obtožujejo, da želi ustvariti policijsko državo oziroma naslovom Peticije in tožbe proti Janeza Janše se že pišejo, čeprav še ni sestavil vlade. V članku opisuje proteste zaradi združevanja nekaterih ministrstev in prenosa državnega tožilstva pod notranje ministrstvo ter morebitno glasovanje državnih svetnikov o vetu na zakon o vladi.

Novinarka Nikolina Šajn nadaljuje, da je Janša že pred letom 2008 vladal kontroverzno: »Domače in tuje novinarske organizacije so ga takrat obtoževale političnih pritiskov na medije in ga zaradi avtoritarnega načina vodenja in mračnega značaja klicali tudi slovenski Tuđman. Že samo Janševo rojstvo se je zgodilo pod plaščem skrivnosti – slovenski mediji že leta pišejo, da Janša v resnici ne želi priznati, da sploh ni Slovenec, ampak Međimurec, katerega starši so boljše življenje poiskali v Grosupljem. Sina, rojenega v tujini, so poimenovali Ivan, čeprav nikoli ni uporabljal tega imena, razen če se včasih znajde v uradnih evidencah.«

Verjetno je hrvaška novinarka Janeza Janšo zamenjala z Dragutinom Matejem, ki pa je bil res rojen v Međimurju, in sicer, kot nam je sam pred leti zaupal, na vlaku, s katerim se je peljal iz Hrvaške v Slovenijo. Vsekakor pa to vse več pove o njej in Jutarnjem listu kot pa o našem nedavno izvoljenem premierju. Janez Janša v svojem mandatu ni iz Slovenije naredil policijske države (je pa s policisti preprečil hrvaško širjenje z buldožerji po spornem območju pri Hotizi), zato pa je pod njegovo vlado Slovenija vstopila v evrsko območje in celo predsedovala EU. Če bi bila policijska država, ji to gotovo ne bi uspelo.

Celoten članek na tej povezavi.