900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta Goloba intervjuvala kar njegova partnerka v kabinetu predsednika vlade

Deli na:
Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta Goloba intervjuvala kar njegova partnerka v kabinetu predsednika vlade

Tina Gaber med intervjujem z Robertom Golobom v kabinetu predsednika vlade - Foto: POP TV/posnetek zaslona

Si predstavljate, da bi se v času prejšnjega premierja Janeza Janše po vladnih sobanah sprehajala njegova soproga Urška Bačovnik Janša, kot zdravnica sodelovala v strateškem svetu za zdravstvo in se v njegovem kabinetu srečevala s predstavniki interesnih skupin?

Pod novim premierjem Robertom Golobom je očitno to mogoče. Njegova partnerka Tina Gaber v kabinetu predsednika vlade razpravlja skupaj z delovno skupino za pravice živali, med sestankom so na stol posadili celo (terapevtskega) psa, prav tako po informacijah Večera neformalno sodeluje tudi v strateškem svetu za prehrano, saj je zaprisežena veganka in nasprotnica uživanja mesa.

Še več, Gabrova je v kabinetu predsednika vlade opravila celo intervju s svojim srčnim izbrancem, premierjem Robertom Golobom, v katerem sta se pogovarjala o pravicah živali, kjer bi se lahko poenotili z opozicijo, saj imamo vsi radi živali. »O tem bo pokazal čas. Jaz pa verjamem, da lahko ravno na tej temi vsi skupaj pozabimo na ekonomski interes in se zamislimo nad tem, ali bi želeli, da se kdo z nami obnaša tako, kot se mi obnašamo do živali,« ji odgovori Golob, obrnjen v kamero.

Premier Golob ekskluzivno v oddaji Preverjeno: S Tino in otroki živimo skupaj - 24ur.com

Del posnetka tega intervjuja, ki naj bi ga Gabrova po svojih napovedih objavila na instagramu, je včeraj objavila POP TV v oddaji Preverjeno, v kateri so se s premierjem pogovarjali o njegovem zasebnem življenju in partnerki Tini Gaber, s katero zdaj skupaj s svojima otrokoma živi v Ljubljani. Tokratna oddaja je bila zelo podobna oddaji Ena na ena z Urošem Slakom, ki je sicer že dolgo ni bilo na sporedu, le da je namesto njega predsednika vlade intervjuvala bolj prizanesljiva Alenka Arko.

Gabrova je v kabinetu predsednika vlade opravila celo intervju s svojim srčnim izbrancem, premierjem Robertom Golobom, v katerem sta se pogovarjala o pravicah živali, kjer bi se lahko poenotili z opozicijo, saj imamo vsi radi živali.

»Ali gre tukaj za konflikt interesov?« ga je previdno vprašala urednica oddaje Preverjeno. Premier je odgovoril, da za to ni razlogov, saj gre izključno za posvetovanja s civilno družbo in da so stvari predhodno preverili pri KPK, da je vse zakonito: »Jaz si želim in tudi moja partnerka enako in pri tem bom tudi vztrajal, da karkoli bo želela povedati, mora to storiti v javnosti, ne pa meni nekje izven javnosti.«

Golob je nato novinarki zaupal, da je Tina Gaber njegova zasebna partnerka »že dalj časa«, da skupaj z njo in dvema od treh otrok živijo v Ljubljani, da je decembra lani sprožil postopek ločitve od žene Jane Golob Nemec, od katere se je skupaj z otrokoma odselil že pred letom in pol. Premier sicer svojega zasebnega življenja ni hotel javno komentirati, tokrat pa se je odločil o njem spregovoriti za našo največjo komercialno televizijo.

POP TV je že po novem letu razkrila, da je bil Golob skupaj z Gabrovo na novoletnem koncertu v Rimu in da sta bila skupaj opažena med nakupovanjem v trgovini Ikea v Ljubljana. Težko je verjeti, da bi se na komercialki dokopali do informacij brez blagoslova kabineta predsednika vlade, čeprav premier »svojega zasebnega življenja« uradno ni hotel javno komentirati.

Toda na POP TV so veliko poročali o novi premierjevi spremljevalki, predvajali tudi nekatere njene izjave iz preteklih let, ki so spodbudile javni posmeh. Zanimivo, da je ta prispevek že takoj naslednji dan izginil iz spletne strani 24ur.com. Tako POP TV kot tudi drugi mediji so se precej razpisali tudi o (spornih) prejšnjih fantih premierjeve srčne izbranke, med katerimi izstopa Klemen Nicoletti, eden od Janševih »čudežnih dečkov, direktor podjetja Maybert Pharm, ki je v času epidemije kovida državi priskrbelo sporne hitre teste.

Premierjevo »zasebno življenje« je tako nenadzorovano pronicalo v javnost. Portal Požareport je pred časom razkril, da se je Golob skupaj z novo partnerko preselil v Spodnjo Šiško, kjer so stanovalci opazili njegove varnostnike, iz njegovega stanovanja pa se menda sliši balkanska turbo glasba (čeprav je premier zapriseženi roker).

Gabrova pa naj bi bila tudi vzrok za nedavno premierjevo zamujanje na izredno sejo državnega zbora, na kateri so z enourno zamudo razpravljali o novem notranjem ministru Boštjanu Poklukarju, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič pa se je ob tem hudo sporekla z vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec, ki je zaradi premierjevega zamujanja protestirala.

Toda na POP TV so veliko poročali o novi premierjevi spremljevalki, predvajali tudi nekatere njene izjave iz preteklih let, ki so spodbudile javni posmeh. Zanimivo, da je ta prispevek že takoj naslednji dan izginil iz spletne strani 24ur.com.

Zato so se v javnosti mnogi začeli spraševati, kaj se v resnici dogaja s premierjevim zasebnim življenjem in ali morda Golob zaradi svoje nove partnerke zanemarja svoje državniške obveznosti. Vse to je vplivalo tudi na javno podporo vladi, največji vladni stranki in tudi premierju, ki je močno padla.

Tako mu je na pomoč priskočila POP TV, ki mu je v oddaji Preverjeno omogočila razkritje nekaterih podrobnosti iz svojega zasebnega življenja, ki sicer v nobeni drugi zahodni demokratični državi javnosti ne bi ostale skrite.

Ob tem pa je zaščitil še svojo partnerko, da je precej drugačna oseba, kot se ji pripisuje v medijih: »Ona je zelo čustvena, strastna, če hočete zagovornica šibkih – v tem primeru tako ljudi kot tudi živali. In pri tem je zelo konsistentna in zelo borbena. Ima nekaj v sebi, česar človek ne bi pričakoval, glede na sliko, ki jo mogoče projicira javnosti.«