bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi ...

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Slovenija

Norišnica: Pavel Rupar novinarje opozarja, naj med protestom pred RTVS ne hodijo iz stavbe: »Za morebitne incidente boste sami odgovorni.«

Deli na:
Norišnica: Pavel Rupar novinarje opozarja, naj med protestom pred RTVS ne hodijo iz stavbe: »Za morebitne incidente boste sami odgovorni.«

Pavel Rupar s podporniki pred stavbo RTVS, kjer so zmerjali »njihove« in trepljali »naše« - Foto: Twitter/Larisa Daugul

Predsednik stranke Glas upokojencev Pavel Rupar je medije obvestil o protestnem shodu pred zgradbo RTV Slovenija na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Ob tem pa poziva novinarje, naj v času protesta ostanejo v svojih prostorih in se izogibajo »neposrednemu stiku z udeleženci shoda, da ne bi dodatno zaostrili razmer«.

Rupar dobronameren nasvet novinarjem RTVS utemeljuje z dogodki na enem od prejšnjih shodov, ko naj bi nekateri novinarji in sindikalisti RTVS »na lažen način prikazali napad na novinarko ter podali lažno prijavo policiji«.

S tem verjetno meri na protest svojih privržencev pred stavbo RTV Slovenija, ki se je odvil 31. maja lani. Takrat so bil nekateri protestniki precej žaljivi in agresivni do novinarjev RTVS, novinarka nacionalke Larisa Daugul pa je poročala, da ji je nekdo od protestnikov vzel službeno kartico in jo zmerjal, da je »gnoj« in »rdeča drhal«. Novinarka je dogodek kasneje prijavila policiji.

»Drhal«, »komunisti« in »prostitutke«: Ruparjevi besneli in zmerjali novinarje RTVS, pozdravljali in trepljali pa so Jožeta Možino

Novinarka Nataša Štefe pa je na twitterju opisala, da je starejši moški njo in kolege zmerjal s »komunisti«, na njeno starejšo kolegico pa so se drli »prostitutka«.

»Poudarjamo, da nismo organizatorji shoda pred RTV in ne prevzemamo odgovornosti za morebitne incidente, provokacije ali nepravilnosti,« piše Rupar, ki sicer udeležence shoda poziva k »mirnemu protestu, spoštovanju in dostojanstvu«.

Ruparjevo sporočilo objavljamo v celoti:

Spoštovani predstavniki medijev, novinarke in novinarji!

Obveščamo vas, da bo v petek, 16. februarja 2024, ob 14. uri potekal protestni shod pred zgradbo RTV SLO na Kolodvorski ulici. Organizator dogodka ni »Inštitut 1. oktober«,  niti »Glas upokojencev«. Po shodu se bomo premaknili po ulicah Ljubljane do Trga republike, kjer bo ob približno 15. uri nadaljevala organizacija, ki jo vodijo navedene inštitucije.

V luči preteklih dogodkov, zlasti na enem izmed prejšnjih shodov pred RTV, kjer so nekateri novinarji in sindikalisti Zavoda RTV na lažen način prikazali napad na novinarko ter podali lažno prijavo policiji (dokument imamo v hrambi), vas prosimo, da se tega dogodka ne udeležite. Če se udeležba kljub temu zdi neizogibna, vas prosimo, da se vzdržite provociranja udeležencev in komunikacije z njimi, saj smo jih pozvali, naj se vam izognejo.

Vodstvo RTV SLO in njihovi zaposleni prosimo, da ostanete v prostorih in se izogibate neposrednemu stiku z udeleženci shoda, da ne bi dodatno zaostrili razmer. Za morebitne incidente boste sami odgovorni.
Poudarjamo, da nismo organizatorji shoda pred RTV in ne prevzemamo odgovornosti za morebitne incidente, provokacije ali nepravilnosti. Vse udeležence pozivamo k mirnemu protestu, spoštovanju in dostojanstvu, kot je to bilo vedno doslej.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upamo, da se bomo lahko srečali, ko boste lahko.