Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nočno norenje avtomobilistov v Planici: 250 vozil povzročalo neznosen hrup

Deli na:
Nočno norenje avtomobilistov v Planici: 250 vozil povzročalo neznosen hrup

Nordijski center Planica - Foto: Facebook/NCP

Društvo za naravo - Jalovec in okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green sta opozorila na večje število voznikov avtomobilov, ki so se ta konec tedna zbrali v Planici ter v nočnih urah povzročali velik hrup. Policisti so zaradi naglega speljevanja in povzročanja hrupa ukrepali proti petim udeležencem, preiskavo pa še nadaljujejo.

Kot so sporočili iz Alpe Adria Green (AAG), se je v petek po 21. uri s podkorenske in italijanske strani proti Planici začela valiti kolona starih in športnih avtomobilov, večinoma avstrijskih in italijanskih registrskih oznak. "Že ob vožnji proti Planici so proizvajali neznanski hrup, ki se je širil v Rateče, proti Podkorenu in Italiji," so poudarili.

Na ugibanje lokalnega prebivalstva o tem, kaj se v Planici dogaja, so člani AAG in Društva za Naravo - Jalovec okoli 23. ure šli preverit stanje. Kot so ugotovili, se je zaradi navala avtomobilov, kolona proti Planici začela že pod tekaškim mostom, v Planici pa je bilo parkiranih okoli 250 avtomobilov, ki so, kot so poudarili, pritiskali na plin ter v mirnem nočnem okolju povzročali neznosen hrup in z nezaslišano hitrostjo ter hrumenjem vozili iz Planice do Ledin in nazaj.


Enako se je ponovilo v soboto. Člani obeh organizacij so oba dva dneva o dogajanju obvestili policijo. Kranjskogorski policisti so na lokaciji zaznali večje število vozil, ki naj bi bili del velike skupine. Proti petim udeležencem so ukrepali zaradi naglega speljevanja in povzročanja hrupa iz vozil, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Med postopkom so policisti o dogajanju v Planici obveščali tudi Triglavski narodni park (TNP) in predstavnike Nordijskega centra Planica. Predstavnik slednjega je prišel na kraj dogodka in s policijo sodeloval pri praznjenju območja centra. Policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil in če bodo ugotovili, da je šlo za organizirano javno zbiranje po predpisih o javnih zbiranjih, bodo ustrezno ukrepali.

V Društvu za Naravo - Jalovec in AAG takšne dogodke obsojajo, saj so po njihovi oceni njihovi vplivi na naravo velikanski. Planica je namreč ledeniška dolina, ki leži v TNP in bi morala tudi zaradi občutljivega ekosistema imeti še poseben režim varovanja. O omenjenih dogodkih bo AAG obvestil tudi inšpekcijo za okolje in prostor.