zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nihče noče kupiti nedokončane cerkve v Košakih

Deli na:
Nihče noče kupiti nedokončane cerkve v Košakih

Foto: Bobo

Na mariborskem okrajnem sodišču je bila za danes razpisana že druga javna dražba, na kateri bi na zahtevo družbe SCT v stečaju skušali prodati nedokončani cerkveni objekt v Košakih. Kot so za STA sporočili s sodišča, tudi tokrat zanimanja za nakup ni bilo, saj ni bila vplačana niti ena varščina. Cerkev tako za zdaj ostaja last mariborske župnije.

Nedokončana cerkev stoji na zemljišču, ki so ga kupili tamkajšnji verniki, mariborska nadškofija pa je po smrti takratnega župnika s podjetjem SCT sklenila poravnavo in mu za poplačilo neplačanih del odstopila nadomestno zemljišče v neposredni bližini cerkve.

Do sklenitve dogovora pa nikoli ni prišlo, saj so se banke upnice zaradi finančnih težav nadškofije usedle na zemljišče. Objekt je ocenjen na 1,676 milijona evrov, dolg do propadlega gradbinca pa znaša dobrih 665.000 evrov. Na tokratni drugi dražbi je bil objekt ponujen po izklicni ceni 838.000 evrov, a zanimanja tudi tokrat ni bilo.

Sicer pa je bilo v zadnjih času izpeljanih še nekaj neuspešnih dražb premoženja finančno zadolžene mariborske nadškofije, ki so potekale na zahtevo drugih upnikov, predvsem bank.

Na predlog Raiffeisen in Unicredit banke so skušali neuspešno poiskati kupca za nekdanjo orglarsko delavnico v Hočah ter poslovni kompleks v Mariboru, prav tako niso našli kupca za samostan Studenice in še nekaj vinogradov na območju občine Poljčane.