pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo sodnica gluha na izpovedi prič, ki so govorile v prid Franca Kanglerju?

Deli na:
Bo sodnica gluha na izpovedi prič, ki so govorile v prid Franca Kanglerju?

Foto: Boris Cipot

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler si mora skorajda iz dneva v dan obrabljati pete, ko hodi med mariborskimi sodišči vseh treh stopenj, okrajno, okrožno in višje sodišče.

Včeraj je kar nekaj debelih ur preživel na okrajnem sodišču, kjer se proti njemu odvija sodni proces v zvezi z razvpitimi mariborskimi radarji. Včeraj je bil bolj opazovalec dogajanja, kajti pred okrajno sodnico so nastopile štiri priče, ki pa so vse od prve do zadnje govorile v prid Franca Kanglerja. 

»Priče so znova potrdile, da s to zadevo, radarji namreč, nisem imel ničesar. Prav absurden je očitek tožilstva, da sem zlorabil uradni položaj s tem, ko sem sprejel delegacijo Iskre, da sem mestnemu svetu predlagal pričetek postopka za izbiro partnerja, da sem podpisal sklep o imenovanju razpisne komisije, in da nisem zadržal sklepa. Včeraj so priče izpovedale, kdo je pripeljal Iskro v Maribor, na čigavo pobudo sem jih sprejel, in tudi, kdo je po mestu postavljal radarje oziroma določil, kje naj radarji stojijo. Še enkrat z vso odgovornostjo povem, da pri ničemer nisem sodeloval, kajti šlo je za povsem strokovno vprašanje, za kar so odgovorne strokovne službe. Glede na to, da smo za vzdrževanje starih semaforjev  porabili pol  milijona evrov,  so včeraj priče izpovedale, da je izvajalec predlagal neko rešitev, s katero bi zmanjšali proračunske izdatke na račun vzdrževanja semaforjev.«

Franc Kangler je prepričan, da bi moralapo današnjih pričevanjih tožilka umakniti obtožni predlog, ker je sodnica, na pobudo Kanglerjevih odvetnikov, v celoti sprejela evropsko direktivo, da je lahko na koncu postopka le en ponudnik in da je ta ponudba v celoti veljavna. Če je po Kanglerjevem sporno to, da je na pogovor sprejel delegacijo Iskre, bi morali preganjati vse slovenske župane.