favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nič več zbiranja zamaškov za dobrodelne namene

Deli na:
Nič več zbiranja zamaškov za dobrodelne namene

Družina Krajnčič želi dokazati tudi, da se lahko otrokom z zelo temnimi napovedmi kakovostno pomaga. - Foto: osebni arhiv

Koroško podjetje MPI Reciklaža, ki sodi v skupino Tab in je bilo eno vodilnih pri prevzemanju plastičnih zamaškov, je organizatorje zbiranja zamaškov obvestilo, da zaradi spremembe tehnologije zaključuje s prevzemi zamaškov. Od leta 2007 so prevzeli in predelali skoraj 3400 ton zamaškov in tako donirali skoraj 950.000 evrov.

Iz podjetja, ki ima sedež na območju občine Črna na Koroškem, so že konec marca poslali obvestilo vsem zbiralcem plastičnih zamaškov, da zaključujejo s prevzemi. Vse zamaške, ki jih zbiralci še imajo zbrane ali pa akcije potekajo še do konca šolskega leta oz. v juniju in juliju, pa bodo še odpeljali, so navedli.

"Glavni razlog, da bomo prenehali z zbiranjem, je sprememba tehnologije predelave plastičnih izdelkov, kar nam več ne omogoča ustrezne predelave plastičnih zamaškov," je podjetje zapisalo v sporočilu vsem, ki organizirajo akcije zbiranja zamaškov.

Kot glede zbiranja zamaškov navajajo na svoji spletni strani, je organizator zbiranja zamaškov lahko kdorkoli, vendar pa lahko sredstva za zbrane zamaške podjetje nakaže izključno organizacijam s humanitarno dejavnostjo.

Od leta 2007 do danes je podjetje prevzelo in predelalo skoraj 3400 ton zamaškov in tako doniralo skoraj 950.000 evrov. S tem je, kot navajajo, pomagalo marsikateremu posamezniku ali družini v stiski. Samo lani so v podjetju prevzeli 296 ton zamaškov v skupni vrednosti 77.000 evrov.