Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nevladniki razburjeni zaradi Grimsa, ki bi jim rad vzel denar

Deli na:
Nevladniki razburjeni zaradi Grimsa, ki bi jim rad vzel denar

Foto: Primož Lavre

V Centru za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) so se v odzivu na izjavo poslanca SDS Branka Grimsa, da se 300 milijonov evrov za nevladne organizacije meče skozi okno, zavzeli proti diskriminaciji organizacij zaradi političnega in svetovnega nazora. Tega bi se morali enako bati vsi v nevladnem sektorju, menijo.

Grims, ki vnovič kandidira za poslanca, je na Televiziji Slovenija v četrtek dejal, da bi denar za zagotavljanje varnosti našli v sredstvih, ki se jih zdaj namenja za oskrbo migrantov, ter v "300 milijonih evrov, ki se jih meče skozi okno za nevladne organizacije, kot je Mirovni inštitut, od katerih Slovenija nima nobene razvojne koristi".

V CNVOS menijo, da bi to pomenilo konec državne in občinske podpore gasilskim, kulturnim, športnim in drugim društvom pa tudi katoliškim vzgojno-izobraževalnim ustanovam.

Ne glede na to, da so se v SDS na družbenih omrežjih odzvali z obljubami, da bodo še naprej financirali ljubiteljsko kulturo, humanitarnost in gasilce, CNVOS opozarja, da po spletu še vedno "jasno in glasno napovedujejo diskriminacijo in izključevanje tistih organizacij, s katerimi se idejno in politično ne strinjajo".

Po navedbah CNVOS napoved, da se bo določene organizacije odrezalo od javnega financiranja, lahko "pomeni samo eno - prirejanje rezultatov javnih razpisov". "Oblast - katerakoli že - bi morala razumeti, da ne sme financirati samo, kar ji je všeč, temveč tudi delo in aktivnosti tistih, ki z njo morda niso najbolj zadovoljni," so še zapisali.