tretje oko Dobra karma

Glavobol je le eden od znakov, da se vam odpira ...

Alison Carey Svet24.si

Mama Mariah Carey naj bi jo silila v spolne odnose...

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

knjižnica šiška Svet24.si

Incident v ljubljanski knjižnici: vstopila brez ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Slovenija

Neverjetno: Novinar POP TV naj bi tihotapil migrante, televizija ga je že odpustila

Deli na:
Neverjetno: Novinar POP TV naj bi tihotapil migrante, televizija ga je že odpustila

Slovenske novice pišejo, da gre za 29-letnega Žigo Lesjaka iz Velenja - Foto: Bobo

Policija je v nedeljo na meji s Hrvaško prijela novinarja športnega programa POP TV, zaslišal ga je tudi že preiskovalni sodnik, televizija pa je z njim že prekinila sodelovanje.

POP TV je na svojem portalu 24ur objavila, da je bil njen novinar prijet zaradi suma tihotapljenja migrantov. »Novinarjeva ravnanja v naši medijski hiši obsojamo in se od njih ograjujemo. Z novinarjem smo takoj prenehali sodelovati,« sporoča televizija.

Slovenske novice pišejo, da gre za 29-letnega Žigo Lesjaka iz Velenja. V nedeljo ga je pri Čatežu ob Savi ustavila policija, v avtu z ljubljanskimi registracijami naj bi prevažal štiri tujce, domnevno državljane Pakistana, ki so nezakonito prečkali mejo. Policija je ob tem prijela še 64-letnega sostorilca, ki je v svojem avtu prav tako prevažal štiri ilegalne migrante.


Po poročanju Slovenskih novic naj bi se novinar v tihotapljenje spustil zaradi finančnih težav. Lesjak sicer pokrival predvsem motociklizem in poročal je tudi z dirk prestižnega tekmovanja MotoGP. Med drugim je intervjuval zvezdnike motociklističega športa, kot sta Marc Márquez in Jorge Lorenzo.

»V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar.

V naši medijski hiši vsakršno ravnanje, ki krši predpise, obsojamo. Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali.

Ne glede na to, da do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe sodnega postopka za vsakega osumljenca velja domneva nedolžnosti, in ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi, smo se odločili, da z novinarjem takoj prekinemo sodelovanje,« o primeru še pišejo na portalu 24ur.

Loading...