pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neuradno: Kriminalisti preiskujejo izčrpavanje Ete Kamnik

Deli na:
Neuradno: Kriminalisti preiskujejo izčrpavanje Ete Kamnik

Foto: Bobo

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so julija zaključili obsežen predkazenski postopek zaradi izčrpavanja večje prehrambene družbe iz okolice Ljubljane. Na tožilstvo v Ljubljani so podali kazensko ovadbo zoper pet fizičnih in tri pravne osebe zaradi suma zlorabe položaja in pranja denarja, družbo pa naj bi oškodovali za osem milijonov evrov.

Kriminalisti so ugotovili, da so se osumljeni v funkciji opravljanja nadzorne funkcije oškodovane družbe združili z namenom, da bi drugemu pridobili protipravno premoženjsko korist, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po poročanju spletnih Financ naj bi kriminalisti preiskovali nekdanje vodstvo Ete Kamnik.

Svoj položaj so po mnenju kriminalistov zlorabili, ko so v škodo matične in v korist povezane družbe, katere 10-odstotni družbenik je bil soosumljeni predsednik nadzornega sveta, odobrili škodljivo kreditno pogodbo, na podlagi katere je oškodovana družba nakazala štiri milijone evrov tej povezani družbi brez potrebnega zavarovanja kreditnega zneska, ki pa ni bil nikoli vrnjen.

Osumljeni, ki so bili v upravnem odboru oškodovane družbe po prehodu na enotirni sistem upravljanja, so z namenom, da bi drugemu pridobili protipravno premoženjsko korist, izrabili svoj položaj in v škodo matične ter v korist srbske družbe, katere edini lastnik je bil ravno predsednik upravnega odbora, odobrili nakup lastnih delnic oškodovane družbe v višini 2,6 milijona evrov.


Pri tem so vedeli, kot ugotavljajo kriminalisti, da so delnice oškodovane družbe že obremenjene s strani banke. Oškodovana družba z navedenim nakupom lastnih delnic ni ničesar pridobila in je šlo za poslovno škodljivo odločitev.

Po poročanju Financ naj bi kriminalisti pod drobnogled vzeli domnevno oškodovanje Ete Kamnik. Časnik Dnevnik je pred časom sicer poročal o domnevnem oškodovanju Ete Kamnik v času, ko se je končal lastniški spor med večinskim lastnikom in predsednikom upravnega odbora Ete Draganom Marjanovićem in srbskima solastnikoma Svetlanom Živkovićem ter Srđanom Boškovićem.

Živkovićeva in Boškovićeva družba Eterra je namreč takrat po leto dni trajajočem lastniškem sporu z Marjanovićem izstopila iz lastništva Ete, njen 33-odstotni delež pa je za dva milijona evrov kupila kar Eta. Ta je soglasje delničarjev za nakup lastnih delnic dobila tik pred nakupom. Le nekaj ur po izstopu Eterre iz lastništva Ete je prišlo tudi do sprememb v vodstvu družbe, je poročal Dnevnik.

Takrat sta iz upravnega odbora odstopila tako Marjanović kot tudi Živković, njuno mesto sta zasedla Marko Konič in Marjanca Drame, izvršna direktorica AG, ki je prevzela tudi vodenje upravnega odbora.