Revija Reporter
Slovenija

Nesreče na štajerski avtocesti: od Celja do Domžal pokala pločevina

STA

28. avg. 2017 9:17 Osveženo: 11:41 / 28. 8. 2017

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Na štajerski avtocesti pred priključkom Domžale je bil zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, zdaj zastoja ni več. Avtocesta je odprta tudi pri Celju v smeri proti Mariboru, kjer je prav tako prišlo do prometne nesreče.

Štajersko avtocesto so sicer nekaj pred 10. uro sprva zaprli od priključka Celje - vzhod. Promet je bil za nekaj časa preusmerjen na regionalno cesto Celje-Vojnik-Slovenske Konjice-Tepanje.

Pred priključkom Domžale, kjer je bil zaradi prometne nesreče zjutraj zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, zaradi česar je nastala večkilometrska kolona, pa zastoja ni več.

Gneča in zastoji so po podatkih prometnoinformacijskega centra na ljubljanski zahodni obvoznici med priključkom Brdo in razcepom Kozarje proti Brezovici ter na ljubljanski vzhodni obvoznici med priključkom Bizovik in razcepom Malence v smeri Malenc. Občasno zaradi varnosti zapirajo predor Golovec.

Po podatkih hrvaškega avto kluba je zastoj tudi na hitri cesti proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja, kolona vozil je dolga po dva kilometra. Na mejnem prehodu Sečovlje in Dragonja vozniki za vstop v Sloveniji čakajo po eno uro, na mejnem prehodu Jelšane 50 minut, na Obrežju in Sočergi pa po 20 minut.